Nielsen kommer fra rollen som kommunikasjonsrådgiver i Hadsel kommune og overtar etter Geir Bakkevoll, som flyttet til Tromsø før jul.

Det skriver Reno-Vest i ei pressemelding. Reno-Vest er det interkommunale gjenvinningsselskapet i Vesterålen, eid av vesterålskommunene og Lødingen.

– En så spennende mulighet, i regionen jeg er så glad i, måtte bare gripes da sjansen bød seg, forteller 39-åringen.

Nielsen er journalistutdannet i Australia og hadde over ti års erfaring som journalist og redaktør, blant annet i VOLs søsteravis Vesteraalens avis, før han startet i Hadsel kommune i 2019. Nå forlenges altså arbeidsveien litt lenger nordover, til Reno-Vests kontorer på Ramnflauget i Sortland.

– De fire årene i Hadsel kommune har vært interessante og lærerike, med mange hyggelige og dyktige kollegaer. Men nå ser jeg virkelig fram til å jobbe enda mer rendyrket og spesialisert med kommunikasjon og markedsføring, innenfor temaer som opptar meg veldig, sier han.

Starter i jobben 1. april

Han har lenge vært opptatt av hvordan vi som enkeltmennesker og samfunn kan gjøre gode klimavalg.

– Så nå å få bidra til «det grønne skiftet» hver dag, også profesjonelt, er virkelig en drømmejobb. Nå gleder jeg meg enormt til å starte og lære enda mer om stort og smått i Reno-Vest, sier Nielsen.

Mannen fra Stokmarknes, som for tiden er i pappaperm, starter i den nye jobben 1. april.

– Vi gleder oss til å få Atle på plass. Vi setter stor pris på at han både har erfaring fra offentlig forvaltning og journalistyrket. Også er det alltid godt å få ansatt folk som har et sterkt miljøengasjement, og som skjønner hvor viktig det er at avfallsbransjen finner sin naturlige plass i sirkulærøkonomien, sier administrerende direktør i Reno-Vest IKS, Elise Gustavsen.