– Jeg er veldig ydmyk og glad for å tilliten fra nominasjonsmøtet, og er motivert og klar for å gjøre en jobb for Øksnes. Å få jobbe sammen med så mange dyktige, engasjerte og erfarne politikere som i Øksnes Arbeiderparti er en stor ære. Sammen skal vi bygge Øksnes for fremtiden, sier Rognan i en pressemelding fra lokallaget.

39-åringen er nylig flyttet tilbake til Øksnes sammen med sin familie, og jobber i dag hos Alsvåg Lakseslakteri.

Andreplassen på listen har Alf Roger Jakobsen fått. Han er forholdsvis fersk i politikken, men er vara til kommunestyret i inneværende periode og er leder av kontrollkomiteen.

Ifølge pressemeldingen er Jakobsen godt kjent både i og med kommunen gjennom en stor frivillig innsats og en lang karriere i kommunens administrasjon, før han pensjonerte seg noen år tilbake.

Yngve Hansen, leder av nominasjonskomiteen, sier lokallaget er svært fornøyde med både toppkandidatene og bredden på listen.

– Marianne og Alf Roger representerer samlet flere viktige grupper for kommunen, blant annet de som fortsatt er i etablererfasen, pensjonistene, tilbakeflyttere, det frivillige, sentrum og bygdene.

– Godt rustet til å ivareta innbyggernes interesser

De tidligere ordførerne Geir Rognan og Karianne Bråthen står også på listen, i tillegg til flere med lang fartstid i kommunestyret.

Hansen mener de to som topper listen på mange vis representerer en sårt tiltrengt fornying i øksnespolitikken.

Med på laget er også de tidligere ordførerne Geir Rognan og Karianne Bråthen, samt flere nedover listen med fartstid fra kommunestyret.

– Men de står på ingen måte alene. Rundt dem er det mange aktive, både på listen og i partiet for øvrig, som kan bidra med bred erfaring fra politikken og med god kjennskap til både forvaltning og næring i kommunen. Vi har kandidater fra det meste av kommunen, og aldersspenn fra den yngste til den eldste på over 50 år. Øksnes Arbeiderparti står med denne listen godt rustet til å ivareta innbyggerne sine interesser de neste fire årene, sier han.