I mai i fjor kom det frem at Norlines la ned sine anløp i Sortland. Nå satser de for fullt i Harstad.

Nor Lines AS overtar aktiviteten knyttet til Nor Lines fra deres tidligere samarbeidspartner i Harstad, Nor Lines - Berg Spedisjon AS, og starter egen avdeling i Harstad fra 1. januar 2016.

Les også: Norlines dropper Vesterålen

- Styrker tilstedeværelsen

- Med etableringen i Harstad så ønsker Nor Lines å forsterke selskapets tilstedeværelse i regionen, og utvikle terminalen videre til å bli et sentralt knutepunktfor logistikk i Hålogaland, skriver selskapet i pressemeldingen.

Terminalen i Harstad vil med dagens rutetabell få anløp av alle selskapets skips som trafikkerer området, i tillegg til Hurtigrtuen.

Les også: Vurderer å vende tilbake til Sortland

- Service og kvalitet

- Nor Lines opprettelse av eget distriktskontor, sammen med vår godt utbygde system for landtransport og distribusjon, gjør at vi har stor tro på på å kunne tilby våre eksisterende og nye kunder i regionen økt kvalitet og service, sier administrerende direktør, Tor Arne Borge i forbindelse med satsingen.

I august vurderte Nor Lines å vende tilbake til Sortland, men velger nå i stede å satse tyngre i Harstad.

- Ingen konkrete planer

Tom Inge Berg har drevet kontoret Nor Lines - Berg Spedisjon AS i Harstad siden 1. september 2005. I over ti år har han gjort det meste selv innenfor bedriften.

Berg forteller at det ikke ligger noe dramatisk bak valget han har tatt om å gi seg som ekspeditør i Nor Lines.

- Jeg skal gjøre andre ting etter hvert, men har ingen konkrete planer akkurat nå, sier Berg, og legger til:

- Det har vært givende år, men jeg ser ikke på min avgjørelse om å slutte som vemodig. Dette er en veloverveid beslutning som ikke ble tatt over natta.

Berg eier for øvrig 50 prosent av Tequila Sports i Harstad. Han vil ikke bekrefte at han skal satse mer innenfor butikken.

- Det har jeg ikke tenkt over ennå, avslutter Berg.