I januar sa Hadsel Undervannsklubb til VA at de følte seg presset ut av det nye Øybadet på Melbu. Klubben har hatt bassengtimer på Sortland etter at det gamle melbubassenget stengte.

Prøveprosjekt

Nå har undervannsklubben fått en avtale med Øybadet. Partene har startet et prøveprosjekt hvor klubben får en time i bassenget fire lørdager fremover.

– Avtalen med Øybadet ser veldig bra ut. De virker interesserte i å ha oss der. Vi skal se hvordan responsen blir her i Hadsel blant medlemmene, sier Roger Tobiassen.

Så langt har klubben hatt to timer i bassenget.

–  Vi har hatt masse folk. Vi ser at flere voksne medlemmer kommer tilbake til klubben, nå som timene er i Øybadet. Stemningen er god.

Videre vil de ha to bassengtimer etter vinterferien.

Etter at de fire lørdagstimene er gjennomført skal klubben ha årsmøte, og se om dykkerne kan fortsette å bruke bassenget på Melbu. Klubben har allerede en avtale med bassenget på Sortland ut året 2016.

Dyrere

– Det er en del dyrere på Melbu enn på Sortland, men dersom medlemmene bruker tilbudet, så klarer vi det økonomisk.

Klubben har hatt et møte med Øybadet, hvor de fikk startet en god dialog.

– Vi har fått et vesentlig bedre tilbud nå enn tidligere, hvor vi prisen er uavhengig av antall personer som møter opp.

Klubben ser for seg å bruke bassenget til å kjøre kurs og prøvedykking.

– Det betyr veldig mye for oss at vi har fått dette tilbudet. Vi får kortere vei, og får holde oss i kommunen. Samtidig så går aktiviteten i Øybadet opp. Men vi er avhengige av at medlemmene stiller opp og bruker tilbudet, også det at flere melder seg inn i klubben.

Evaluere

– Vi skal evaluere og finne ut av hva vi skal gjøre. Går vi for melbubassenget, så skal vi ha en åpen dag for å få opp aktiviteten for folk i hele kommune. Det er varmt og godt i bassenget, slik at det passer ypperlig for undervisning og fridykking. Jeg tror dette blir bra, sier Tobiassen.

Positive

Styremedlem i Øybadet, Asbjørn Klaussen, sier at badet er svært postive over å ha fått en avtale med klubben.

– Det er kjempeflott at de kommer inn i bassenget. Vi er veldig opptatte av å maksimere bruk av bassenget, og ønsker å få inn stiftelser, lag og organisasjoner.

Klaussen sier at de ønsker å finne en modell som begge parter er fornøyde med.

– Nå er vi i startsfasen, hvor vi vil se og erfare. Begge  parter er innstilte på neste fase, og det å komme frem til en løsning som er bra for begge.