Inne hos Pailabban og Matas thai spa hører man ikke den sedvanlige, avslappende spamusikken som man gjerne forbinder med massasje og aromaterapi, men man møter trivelige terapeuter med faste håndtrykk og jordnære holdninger.

Kirsti Bogen fra Gullesfjord, som driver Pailabban fotterapi, og Benchawan Simsa fra Thailand, som driver Matas Thai spa, møttes litt tilfeldig, da de begge var på jakt etter lokaler til sine virksomheter. De fant tonen raskt, og sist onsdag åpnet de salongen i Vesterålsgata.

– Vi møttes på gata, sier Simsa, og ler godt.

– Vi fant tonen, og ville samarbeide.

Samarbeid

To ulike bedrifter, to ulike tilbud, men et godt samarbeid i felles lokaler. Hos Pailabban fotterapi kan Bogen hjelpe deg med blant annet inngrodde tånegler, klipp av negler, nedskjæring av hard hud, vortefjerning eller fjerning av liktorner.

– Alle som har føtter kan komme for behandling. Man trenger ikke å ha noen problemer med føttene, men ønsker kanskje å slipe bort neglebånd, eller annet stell av føttene, sier Bogen.

Hun er nyutdannet fotterapeut, etter flere år i jobb som nattevakt i kommunen. Når hun skulle finne navn på sin nye bedrift, falt valget på Pailabban.

– Dette er jo for alle. Med et navn som Pailabban kommer også voksne arbeidskarer innom, sier hun.

Behandling

I naborommet til Pailabban har Simsa tent levende lys og gjort klar for massasjebehandling. Hun tilbyr massasje- og spaterapi. Utdanningen har hun fra hjemlandet Thailand.

– Jeg hjelper de som har vondt i muskler, og andre kroniske plager, forteller hun.

I tillegg til å gå dypt i musklene for å behandle de med kronisk smerte, tilbyr hun velværebehandlinger som aromaterapi. Oljene blander hun selv, tilpasset de ulike kundene.

– Vi ønsker at folk skal komme hit for å kjenne hvordan det er. Tilbakemeldingene har vært at folk synes det er gode behandlinger, sier Simsa.

Hun nevner rygg og nakke-massasje, fotmassasje og fotsoneterapi som eksempler på hva man kan gjøre på salongen.

Sosiale damer

Damene synes det er spennende å starte nye bedrifter. Det kollegiale og sosiale på arbeidsplassen er viktig for de, som tidligere har tilbrakt dagene mye alene. Ikke bare sparer de på husleieutgifter, men de har noen å spise lunsj sammen med.

– Vi sitter og skravler når vi ikke har kunder. Det er deilig å slippe å sitte alene. Det er noe med det å tilbringe en hel arbeidsdag alene, altså, sier Bogen.

Nå ønsker de å samarbeide også med kundene.

– Hvis Benchawan ser noen som trenger fotterapi, eller jeg ser noen med for eksempel stiv nakke, så kan vi anbefale hverandre, forklarer Bogen.

Anbefaler heldag

Damene håper nå at sortlendingene vil skjemme seg selv bort med en dag med fotterapi og massasjebehandling.

– Vi anbefaler folk å ta en hel dag. Først kan de få stelt føttene sine, og deretter blir det massasje etterpå, sier Bogen.

– Det må bare oppleves, for det er så godt.

Denne saken sto først på trykk i SortlandsAvisa 13. november 2014.