Tabellen for Gutter 14 – 7´er fotball for Lofoten og Vesterålen er særdeles hyggelig lesing for Andøyguttenfans for tiden. Det lille laget fra Risøyhamn ved Andøybra på den flotte kunstgressbanen fra 2014, har hatt en kanonåpning på serien i år. De har vunnet samtlige av sine seks kamper i vårsesongen, og leder med 18 poeng.

Stor avstand

Avstandene er lange mellom lagene som geografisk strekker seg fra Andenes i nord til Reine i sør. Derfor er det vanlig at Andøygutten samkjører kamper, slik at de får spilt flere på en gang, når de eksempelvis kjører 30 mil utover i Lofoten. Denne helgen var det Leknes som hadde satset på en tilsvarende tur til Andøy med sine to lag i serien.

Selv om Andøygutten hadde vunnet sine fire første kamper mot Svolvær (8-2), Stålbrott (5-1), Stamsund (5–2) og Reine (7-3), så hadde trener Tommy Søberg all mulig respekt for Leknes. I fjor vant Leknes 14–2 og 16–0 over Andøygutten de to gangene de møttes. Men Andøygutten fortsatte seiersrekken med 8–3 mot Leknes 2 fredag kveld i Risøyhamn. Deretter dro Leknes 2 videre til Andenes for å møte dem i Norlandiahallen lørdag morgen. Der ble resultatet uavgjort 6–6.

Vekslet på scoringer

På kunstgressbanen i Risøyhamn lørdag stilte Leknes 1, og kampen begynte jevnt og spennende fra første minutt. Keeper Tora Dahl Ingjer sørget for å vokte buret godt for Andøygutten. Leknes klarte å nette en gang, mens Andøygutten ikke fikk full uttelling for sine sjanser før Tobias Fjellvang scoret etter en halvtime. Et par minutter senere satte Sindre Søberg inn et mål, før Robert Sollie scoret 3–1 like før pause.

Leknes sin banehalvdel

Etter pause foregikk det meste på Leknes sin banehalvdel, mens de sjansene Leknes fikk, sørget nyinnbyttede keeper Kristoffer Kristiansen for å ta seg av. Lista med målscorere fra Andøygutten ble etter hvert lang. Niklas Ellingsen, Stian Klausen og Martin Tetlie var nye navn på lista, mens målscorerne fra første omgang også nettet igjen. Da dommeren blåste av ble sluttresultatet utrolige 12–1.

Andøygutten hadde all grunn til å strekke hendene i været og juble etter sin sjette seier på rappen. De har scoret 45 mål i år, og bare sluppet inn 11.

Systematisk trening

Trener Tommy Søberg er veldig fornøyd med fremgangen til laget.

– Vi har trent systematisk på en del ting gjennom vinteren. Mye klaffet. De gjør det de har trent på. Alle er engasjert med i spillet, og bytter på å score og gi hverandre assisterende pasninger, sier Søberg. Ruben Iversen er Andøyguttens andre trener.

Guttene på laget er de samme som spilte i serien til G14 i fjor, i tillegg har tre av jentene som spilte på Andøyguttens jentelag som ikke lenger er med serien, sørget for å forsterke guttelaget, som nå leder serien med 18 poeng.

Eldste lag

G14 laget er Andøyguttens eneste ungdomslag i årets serie. De har ingen seniorlag, men stiller med J12 år, G12 år, G11 år, J 9 år og G8 år i aldersbestemte klasser som spiller turneringer i helgene.