93 min: Kampen er slutt. Sortland vinner 3-1. Sortland rir av stormen. De er gode i forsvar og klarerer unna det meste. Men det har også mye flaks i dag.

91 min: Det skytes, det heades og det skytes. Trippelsjanse til Skjetten, men Sazonovs er solid i Sortlands mål og redder alt.

90 min: Det legges til tre minutter ekstra.

90 min: Sortland får et frispark høyt oppe i banen der Sondre Meøle blir felt, men skuddet går over.

87 min: Frispark til Skjetten! Det legges inn. Sortlandkeeperen bommer på ballen og det heades i stolpe ut. Sortland greier nesten ikke slå en passning uten at de mister ballen

86 min: MÅL: Skjetten reduserer til 1-3.  Målscorer var Robin Daly, som puttet etter at han fikk et langt kast som han skjøt i mål da ballen landet rett foran bena hans.

84 min: Bytte Sortland: Marius jørgensen ut. Mikki Elias inn. Sortland under hardt press nå

83 min: Skjetten spiller godt! Får spilt baln ut på 12 meteren men snubler ballen utenfor mål.

82 min: Sortland jommer på en kontring og får avsluttet fra 25 meter midt på keeper.

79 min: En skjettenspiller får vent opp inne i 16-meteren til Sortland. Arild Stoltz sklir, men Skjetten makter ikke å score. Skuddet går midt på Sazonovs.

78 min: 78. Skjetten skyter mid på Sortlands sisteskanse Sazonovs. Det var for øvrig en dårlig utnyttet sjanse der spillerne nesten står alene med keeper.

77 min: Sondre Meløe skyter rett utenfor. En bra prestasjon av unggutten.

75 min: Sondre Meløe har kommet inn for Frank Poulsen.

72 min: Bytte på Sortland. Erlend farstad ut. Ingar Nicolaysen inn.

71 min: Gult kort til skjettens Nr ni, Jonas Kordahl. Han sparket regelrett ned Marius Jørgensen, som får frispark.

68 min: MÅL: 0-3: Sortland kommer på en sjelden visitt i Skjettens målfelt. Det blir lagt inn fra høyre kant, der omsider Karl Kristian Karlsen får tåa på ballen som går i mål. Sortland har utrolig mye flaks i dag.

67 min: Sortland er veldig dårlige nå. Skjetten kommer i gjennom og skyter på innsiden av stolpen og ut. Like etter bommer en Skjetten-spiller på ballen når han sette en ballen i åpent mål.

65 min: Bytte Sortland: Frode Andorsen ut. Håkon Eilertsen inn.

64 min: Sortland Vinner ballen og prøver på en kontring. Frank Poulsen skytter utenfor fra 25 meter.

61 min: Skjetten er farlig frampå, men skyter via et sortlandsben og til corner. Det var like før for hjemmelaget. Sortland får klarert, men er virkelig satt under et hardt press nå.

60 min: Frode Andorsen på Sortland signaliserer at han er utslitt, og han må nok byttes ut snart.

57 min: Ny corner til Skjetten. Det klareres, men hjemmelaget vinner ballen og får lagt inn og header rett over fra 11 meter.

55 min: Skjetten presser Sortland bakpå. Det ser nesten ut som om Sortland spiller med ti mann.

53 min: Skjetten spiller bra nå og har overtaket i kampen. De får en ny corner.

52 min: Gult kort til Sortlands Eirik Buchard! Frispark til Skjetten på 16-meter streken. Skuddet går rett i muren.

51 min: Skjetten spiller seg fint ut  selv om Sortland setter høyt press.

50 min: Corneren blir lagt. Sortland får klarert og Karl Kristian spilles nesten rett igjennom, men blir desverre blåst av for offside.

49 min: Skjetteten styrer mye av banespillet nå og får en corner.

47 min: Sortland får til en avsluttning fra Karl Kristian Karlsen, men skudde blirfor løst og går mid på keeper.

46 min: Og der var vi i gang igjen.

PAUSE: Vi tar en kort pause før vi er tilbake med nye oppdateringer i 2. omgang.

Sortland har vært heldig i første omgang. Kampen så langt har vært begivenhetsrik, med to mål, i tillegg til et rødt kort til Skjetten. Alt ligger til rette for en spennende andre omgang.

45 min: Per Erik Karlsen handser inne i egen 16-meter, men det dømmes offside.

43 min: Sortland har mye bedre kontroll på kampen enn de hadde i Starten. Da var det Skjetten som var det førende laget, men nå har kampbildet snudd seg ganske vesentlig.

40 min: Kampen har blitt mer jevnspilt. Sortland får corner, som til slutt havner over Skjetten-målet etter et skudd av Erik Burchardt.

34 min: Amper stemning på banen. Marius Jørgensen blir dyttet over ende. Skjettens Andreas Eriksen får rødt kort, mens Jørgensen får gult for protester.

30 min: Straffen går utenfor. Skjetten-spilleren setter den til høyre for keeper, som går til venstre. Men det hjelper lite når ballen går i stolpen og ut.

30 min: Nå begynner nervene virkelig å få fotfeste i kampen. En Skjetten spiller blir revet ned i feltet av Arild Stolz. Sortlandsspillerne protesterer høylydt, men det hjelper ikke. Dommeren peker på straffemerket.

28 min: MÅL: 2- 0 til Sortland. Sortland er virkelig i siget nå og går opp til 2-0. Marius Jørgensen slår et frispark som går rett gjennom forsvaret til Skjetten og sniker seg inn på bakerste stolpe.

27 min: Målet var tydeligvis en sårt tiltrengt vitamininsprøytning for Sortland. Nå har de fått mye mer energi og har begynt å vinne dueller.

25 min: MÅL: 1-0 til Sortland, etter cornermål. Det ble mye klabb og babb etter corneren. Og så får Toms Mezs en tå på ballen, som går forbi keeper og ned i hjørnet.

25 min: Corner til Sortland.

23 min: Sortland sliter med å komme seg høyt i banen.

17 min: Skjetten skyter rett utenfor fra 16-meteren. Nå nærmer de seg faretruende et mål.

15 min: Skjetten styrer det meste av spillet nå, mens Sortland ligger kompakt bakpå. Hjemmelaget har problemer med å trenge gjennom forsvaret til Sortland.

12 min: Denne gangen er det Sortland som har fått corner. Men det påfølgende skuddet går høyt over, signert Karl-Christian Bakkan Karlsen.

10 min: Corner til vertene. Mye klabb og babb i feltet, men Sortland får til slutt klarert.

8 min: Skjetten er stadig frempå med småfarligheter, uten at de har skapt de helst store sjansene foreløpig.

5 min: Skjetten styrer det meste av spillet, vinner duellene og har fått et par halvsjanser i starten av kampen.

2 min: Stor sjanse til Sortland, etter langt kast fra Marius Jørgensen! Per Eirik Karlsen får ballen alene på bakerste, men treffer nettveggen!

1 min: Og der var kampen i gang. 13 grader og lett overskyet vær. Ikke all verden med publikum på tribunen. Maks 25 stk. Sortland stiller for øvrig med røde strømper for anledningen.

-Jeg er fornøyd om vi får med oss ett poeng, sier Sortlands-trener Steve Lind Edvardsen til VOL før kampen.

Sortland møter tøff mostand i søndagens bortekamp mot Skjetten, som ligger på fjerdeplass på tabellen, to poeng bak Sortland.

Ifølge Lind Edvardsen må gjestene klare seg uten flere nøkkelspillere.

- Midtstopper Bjørn Skog har karantene. Ellers er både Anders Jørgensen og Sindre Thunestvedt skadd. Men vi har en bra tropp og skal gjøre det vanskelig for Skjetten, slår han fast.

Kampstart er kl. 16.00

Sortland stiller følgende lag mot Skjetten: