Mandag var AIL på Borkenes for å spille mot Kvæfjord B. Det endte med en solid seier, selv om det tok litt tid å avgjøre kampen.

– Vi leverte ikke en kjempesterk førsteomgang, selv om vi hadde overtaket, sier AIL-trener Tom Stenvoll.

– Sterk stall

– Utover i kampen ser vi klart fordelen av at vi har en stor og sterk stall. Jo lengre ut i kampen vi kommer, jo bedre står vi. Etter hvert ble forskjellen stor, sier Stenvoll.

Uavgjort til pause

AIL tok ledelsen etter 32 minutter ved Per Kristian Spjelkavik Elvan.

Ledelsen holdt bare i tre minutter. Da utlignet Fredrik Martinsen Arntsen for hjemmelaget.

Slik holdt det seg til pause.

– Ketcupeffekt

Etter 58 minutter kom Sveinung Ellingsen innpå for AIL. Han brukte ikke lang tid på å avgjøre kampen. I løpet av to minutter (65. og 66. spilleminutt) sørget han for å gi AIL en komfortabel 3-1-ledelse.

Etter 70 minutter sørget Morgan Kvalvik Eliassen for 4-1 til bortelaget, og dermed en trygg seier.

– Sveinung kom innpå som superreserve og det ble rene ketchup-effekten. Det var bra. Vi hadde et klart overtak, og det hadde vært kjedelig å ta den lange hjemturen med bare ett poeng eller mindre sier Stenvoll.

Møter Sortland 3

2. pinsedag (mandag) har AIL hjemmekamp på Andenes. Da kommer Sortland 3 på besøk.

– Starten på sesongen har vært god for oss. Så det er bare å gunne på mot Sortland 3 sånn at vi står med fem strake seiere, sier Stenvoll.

Topper

AIL topper nå 5. divisjon i Vesterålen med 12 poeng etter fire kamper. Nærmest følger Morild 2 med 9 poeng, også det etter fire kamper. Varg har sju poeng på tredjeplass. Sortland 3 er på nummer fire med 6 poeng.