Vesterålskraft jobbet på spreng for å rette feilen. Nå er den lokaliset.

Etter seksjonering og kobling i sentrum ble en høyspentkabel,mellom Kirkåsen og Sykestua, isolert som kabelen med feil på.

- Alle kunder harnå fått strømmen tilbake igjen.  Vedhjelp av fjernstyrte brytere kobles de fleste anlegg i sentrum fradriftssentralen på Vesterålskraft, det sparer tid og gir oss rask oppdateringunder feilsøking. Vi beklager de ulemper disse strømbruddene har ført til forvåre kunder, men at det oppstår kabelfeil som dette av og til, er det umulig ågardere seg mot. Nå gjenstår det videre måling på kabelen for å lokaliserenøyaktig hvor feilen er og hva den skyldes. Det tar vi tak i morgen, med påfølgende reparasjon, sier driftssjefKjetil Albrektsen.

Ifølge Vesterålskraft dreier det seg om en jordingsfeil etsted i sentrum.

Det har vært graving i sentrum i det siste. Ifølgedriftssjefen er det ikke uvanlig at slike feil oppstår etter arbeidet.

Strømmen var tilbake rundt klokka 17.45

I morgen skal kraftselskapet søke opp nøyaktig hvor feilen er.

- Vi vet at det er en feil påkabelen mellom Kirkåsen og Sykestuam men det er vanskelig å si hva årsaken er. Det harimidlertid vært en del graving i området, men vi kan ikke si noe sikkert før vihar undersøkt dette, sier Albrektsen.

På Sortland er det bygd et ringnett, slik atnesten alle trafoer har to strømforsyninger.

- De fleste omkoblinger tar vi fra kontoret via fjernstyring, sier Albrektsen.