– Jeg forstår hvorfor det er lagt ned et slikt forbud, men det kunne vært bedre kommunisert, sier Fure, til BLV.no.

I et brev til kommunen beskriver Fure situasjonen, og at de fikk beskjed om at det ikke var lov å bruke svømmeføtter i bassenget.

Svømmeføttene skal ha vært korte treningssvømmeføtter, som skal fungere slik at de gir bedre trening. Ifølge avisa skal Fure og sønnen ha hatt med svømmeføttene på trening i flere år, uten å ha opplevd problemer. Derfor ble de overrasket da de fikk beskjed om at det ikke var tillatt, av svømmepedagogiske årsaker.

– Treningssvømmeføtter brukes mye i rehabilitering og for å øke lysten til å svømme. Fordelen med slike svømmeføtter er at man er helt nødt til å ha riktig bevegelse, ellers funker det ikke. Det fremmer teknikken, sier Fure, til BLV.

Han ble raskt kontaktet av Sortland kommune, og har fått forklart at det er utfordrende for badevaktene å holde oversikt dersom alle fritt kan bruke slikt utstyr.

– Dette har jeg full forståelse for, og derfor har vi nå sendt inn søknad om unntak. Jeg står fast ved at det er utbytte å hente på å bruke slike svømmeføtter, og ønsker at min sønn skal få bruke dem i bassenget. Jeg vil samtidig berømme kommunen for rask respons, sier Fure.