Sosialistisk Venstreparti arrangerer nå sitt 25. ordinære landsmøte og i salen er øksnesværingen Monica Nordeng.

– Det er spennende og lærerikt å være på SVs landsmøte. Dette er mitt første landsmøte i SV, og det er spennende å få lov til å være med å bestemme den videre kursen for partiet.

– SV er mitt parti fordi det er ikke snakk om å velge mellom rettferdighet eller et grønt skifte. I SV ser vi det røde og det grønne i sammenheng, og det vil vår lokale valgkamp også handle om, sier Monica Nordeng i ei pressemelding.

Blant sakene som skal opp til behandling er en revisjon av partiets standpunkt til NATO, nytt prinsipprogram og valg av ny partileder, etter Audun Lysbakken går av etter over 10 år som partiets leder. Kirsti Bergstø fra Akershus er enstemmig innstilt som ny leder av partiet.

Sikrer bærekraft

En av de viktigste sakene for Monica er et grønt og bærekraftig næringsliv.

– Dette er en viktig sak for hele landet og ikke minst i Øksnes kommune. Det handler om å gjøre det mulig å både bo i og utvikle kommunen, samtidig som man ivaretar natur og miljø. Vi må ivareta både næringsinteresser og hensynet til hav og land, sier hun.

Øksnes SV har i dag 2 representanter i kommunestyret, og Monica er klar for å kapre flere mandater i det kommende kommunevalget. I forrige kommunevalg var oppslutningen 7,3 prosent og Monica vil jobbe for å få flere stemmer enn i 2019, ifølge ei pressemelding.

– Forskjellene øker, og verden opplever en akutt klima- og naturkrise. Derfor må vi løse klimakrisen og stanse nedbyggingen av natur og dyrket mark. Landet vårt er bygget på rikdom fra hav og jord, fjell og fjord. Sikrer vi en bærekraftig forvaltning og felles eierskap, kan naturen fortsette å gi oss mat, arbeidsplasser og gode opplevelser i uoverskuelig framtid. Det er vår viktigste jobb fremover, sier Monica.

Kommune – og fylkestingsvalget er i år 11. september. For Monica Noreng gir det inspirasjon og glød å være med på landsmøtet.

- SV vil jobbe for en kommune som er både mer rettferdig og grønnere, i tillegg til et bærekraftig næringsliv i Øksnes, avslutter Monica.