Flere medier har omtalt hendelsen på Kleiva i Sortland de siste dagene. Politiet har av etterforskningsmessige hensyn så langt vært varsom med å gi opplysninger i saken.

– Etter flere etterforskningsmessige skritt kan politiet informere om at det er pågrepet og siktet fire menn i saken. De fire er alle siktet for seksuelt overgrep. Mennene er i 20-årene og har tilhørighet i Nordland, sier politiet i en pressemelding.

Ingen kjent forbindelse

Forholdet ble anmeldt av fornærmede søndag ettermiddag, og hun ble avhørt tirsdag, sier politistasjonssjef Bjørn Følstad Larsen i Sortland til NTB. Han sier det er snakk om en voksen kvinne. Så langt er ikke politiet kjent med noen forbindelse mellom henne og de siktede.

– Vi har ikke fått avhørt alle ennå og har derfor ikke detaljert oversikt over hendelsesforløpet ennå. Jeg er heller ikke kjent med hvordan de forholder seg til siktelsen, sier Larsen.

Begynt avhør av siktede

Politiet har påbegynt avhør av de siktede, og vil vurdere om disse skal fremstilles for varetektsfengsling.

– Politiet er kjent med at det verserer mange rykter og bilder på sosiale medier om hva som har skjedd og hvem som har vært involvert. Slike rykter kan være skadende for de som blir omtalt, og politiet ber om at man unngår å spre rykter og bilder, sier Larsen i pressemeldinga.

Takker for tips

Politiet har mottatt flere tips i saken og vil takke alle som har kommet med tips. Politiet tar kontakt dersom tipset vurderes som interessant for etterforskningen, sier politiet videre.