Det ble jubel og glede da Vanja fikk den hyggelige telefonen fra Reno-Vest.

- Med både konfirmasjon og ønske om syden-reise så kommer pengene meget godt med, sier en fornøyd vinner i en pressemelding.

- Jeg er veldig nøye på at vi skyller og bretter kartongene i kubber, og er rett som det er innom gjenvinningsstasjonen og leverer kubbene. Så dette er vel fortjent, ler en lykkelig Vanja.

Siden 1997 har alle som skyller, bretter og stapper drikkekartonger samtidig deltatt i Returkartonglotteriet, som administreres av Grønt Punkt Norge. Hvert år trekkes det ut hele 124 vinnere som deler en pott på 1,6 millioner kroner. Denne gangen var det altså Vanja som vant.

Det var Reno-Vest som trakk ut den heldige vinneren blant alle kartongkubbene som var levert inn.

– Dette er helt klart en hyggelig del av jobben. De som er flinke til å sortere og levere inn kartongene sine kan bli belønnet for miljøinnsatsen, sier Torunn Anita Ulriksen i Reno-Vest.

I Norge forbruker vi om lag 720 millioner drikkekartonger hvert år. Det betyr at hver nordmann må kvitte seg med cirka 150 kartonger årlig. Omkring 70 prosent av befolkningen oppgir at de benytter seg av returordningene for gjenvinning av drikkekartonger.