Onsdag inviterte Hadsel Høyre stortingspolitiker Margunn Ebbesen og fylkespolitiker Bente Anita Solås til Hadsel. Formålet var å få innspill til programarbeidet til Høyre, men hovedsakelig ønsket de å sjekke tempen på næringslivet i Nord.

Snakke opp Nordland

Ebbesen og Solås har tidligere vært i Meløy og i Bodø, men i går det var Hadsels tur, etter statsminister Erna Solbergs forespørsel. Med seg har de lokalpolitikerne fra Høyre, Lina Buvik Vibe og Ivar Fredriksen.

- Vi vet det har vært utfordringer langs kysten i Norge etter fallet i oljepriser. Det hele startet med at vi nordlendingene rømte nedover til Vestlandet for jobb, men det viser seg at det er mye ledig her. Så nå ønsker vi å snakke opp Nordland, og alle mulighetene som er her, sier Ebbesen som påstår hun allerede har sendt flere meldinger om næringslivet til statsministeren.

Innom industri og kultur

Onsdagens besøk startet med en kjøretur fra Melbu til Stokmarknes, der de stoppet på Atelier Holten Skagen for å se den lokale kunsten.

- Det vi alltid får se når vi er i Vesterålen er fiske og så videre. Men så viser de oss dette. Det er vi så fornøyde med. Når jeg tenker kunst og maleri, tenker jeg på Vågan, men det viser seg at det har de faktisk her og, sier Ebbesen under omvisningen. Videre gikk turen til Hadsels spesialist på maritim hydraulikk, SMV Hydraulic AS på Børøya. Familiebedriften er på deres fjerde generasjons Seljeseth, som spesialiserer seg på hydraulisk produksjon. Med en omsetning i året på ca. 30 millioner i 2015, er de en av få produksjonsselskaper i distriktet med spesialkompetanse innen hydraulikk og diesel.

Videre gikk turen til Vesterålen Kysthotell der politikerne fikk presentert turistlivet i Hadsel, samt presentasjoner av Nordland Akademi for Kunst og Vitenskap og Museum Nord med Hurtigrutestiftelsen.

- Det er så flott her. Når noen skal slå seg ned en plass, er det viktig at det finnes kunst og kultur i området. Vesterålen er kjempe rik på kunst, sier Ebbesen og fortsetter:

- Det er viktig for meg som Nordlandspolitiker å få dette frem. Nord-Norge har mineraler i fjell, olje, havbruk, og arbeidsplasser som kan levere til mange.

Etter onsdagens stortings- og fylkespolitikernes Hadsel-besøk, farer de videre til Sortland.