- Det er artig å ake, men også litt skummelt når det går fort, sier Celine Olsen Larsen

- Jeg liker egentlig best sommer, men det er gøy om sommeren også, sier venninnen Hedda Karoline Båtnes Mantykoski.

De to syvåringene har nettopp satt utfor på akebrett og sneier så vidt bena til VOLs journalist i bunnen av bakken.

Stor fart

Like etter kommer en kjelke farende i full fart. Opp på den sitter Isak Leander Holm Kristiansen og Andreas Grande Skogvoll. Niåringene synes det er topp med vinter.

- Å kjøre her i dag er morsomt, fordi vi har så stor fart. Det liker jeg, sier Holm Kristiansen.

- Jeg synes det er best å hoppe, legger Grande Skogvoll til.

Familiedag

Svein Robert Vestå er leder i Bjørklundparkens venner. Han forteller at arrangementet i Bjørklundparken er fast i kulturuka og bruker å tiltrekke seg en god del folk.

- Vi ordner til bakken, griller og har det sosialt i lag. Dette er først og fremst en familiedag. Samtidig er det en fin mulighet til å treffe andre, enten man har barn eller ikke, sier han.

Ifølge Vestå ble den solide haugen av en akebakke laget lørdag.

- Det blir riktig bra til slutt. Det er i alle fall tydelig at ungene synes det er artig. Totalt sett har det vært rundt personer her i dag, sier han.

Skal brukes mye

Bjørklundparken blir stadig mer brukt, både på sommer og om vinteren. Vestå forteller at foreningen har som mål at parken skal bli mest mulig benyttet.

- Det har tatt sin tid å få ting på plass, men vi begynner å komme i mål. Snart får vi nye lys langs veien her. Målet vårt er at parken skal bli mye brukt og at den også kan nyttes til ulike arrangementer. Det skal være litt som et slags åpent hus, slår Svein Robert Vestå.