Til daglig jobber Stig Ulvøy Annfinsen på teknisk avdeling hos Nordlaks. Når han ikke jobber eller trener pleier han også å ta noen badevakter ved Øyabadet på Melbu. - Hvordan har det seg at du har begynt med akkurat denne idretten?

Ikke lagidrett

- Jeg har aldri vært særlig interessert i ballsport, som mange andre er. Enkeltmannssport og særlige prestasjoner har imidlertid alltid vært fascinerende, forklarer Stig. Det var på mange måter helt tilfeldig at det ble muskeltrening som ble favorittaktiviteten til melbuværingen Annfinsen.

- Treningen min startet med at jeg fant et sted og en aktivitet hvor jeg kunne stikke innom og kople helt av. Jeg satte på meg headset med musikk, sleit meg helt ut - og oppdaget at jeg fikk mer energi til å gjøre det jeg ellers gjør i hverdagen. Og da ble jeg hektet.

Satser hardere

Stig forteller til VA at han har trent med vekter i mange år, men at det de to siste årene er blitt mer intenst.

- Jeg trener rundt to timer om dagen, fem dager i uka, sier han.

Selv om det er veldig mange som frekventerer både Viking gym og Stamina i Hadsel er det ikke enkelt å utveksle erfaringer dersom man har spesielle ambisjoner med treningen sin.

- I Hadsel er det ikke mange som trener til konkurranse. På Melbu er det kun jeg. Jeg trener på Viking gym, og synes treningsmiljøet der er veldig bra.- Hvorfor besluttet du at du ville satse på konkurranse?

- Det virker som fitness og trening blir mer og mer populært. Konkurransetankene kom da jeg så det ble resultater av all treningen. Samtidig ble jeg mer og mer glad i sporten.

Fokus på kosthold

- Fitness tar mye tid, og det krever mye om man vil gjøre det bra. Mange tror det er bære å trene mye så er det nok, men det man gjør hjemme på kjøkkenet har minst like mye å si. Kostholdet er med andre ord ekstremt viktig. - Hvordan har du fått hjelp til å utvikle deg innen idretten?

- Jeg tok kontakt med Arve Rodriguez Kristoffersen som jobber som fitnesscoach for Kaliber gym i Trondhjem. Jeg ba om råd om hva jeg kunne gjøre videre for å nå så langt at jeg kunne stille i konkurranse. Arve laget trenings- og diettprogram som jeg har fulgt. Jeg var nede hos Kaliber i november på uttak for å se om formen var bra nok til å stille i konkurranse. Så langt ser det bra ut, men det er ennå en lang vei igjen.

- Hva er ambisjonen din?

- Mine mål med konkurransen er å gjøre det så godt som mulig. Å bli tatt ut til finale hadde jo selvfølgelig vært utrolig artig.

«Mange tror det er bære å trene mye så er det nok, men det man gjør hjemme på kjøkkenet har minst like mye å si.»

- Hvordan foregår konkurransen?

- Det er tre runder, hvorav en innledende eliminasjonsrunde, som reduserer antall deltakere ned til 15, som da går videre til semi-finalen.

Drømmer om finale

- Semifinalen er en såkalt forbedømming. Herfra går topp seks videre til finalen. Utøverne bedømmes i blant annet symmetri, utstråling, muskelharmoni, og sceneopptreden, forklarer Stig.

Kroppsbygging & fitness omfatter alt fra Classic Bodybuilding, Bodybuilding, Men´s Physique, Women´s Physique, Athletic Fitness, Fitness, Bikinifitness, og Bodyfitness.

- Jeg trener for å stille i Men’s Physique eller Classic Bodybuilding. Jeg er spent på å se hvordan formen blir når det nærmer seg alvoret, sier Stig Ulvøy Annfinsen.