Allerede har datatreffet, som er det største i sitt slag i fylket, solgt 250 billetter. Arrangøren forventer at de resterende 100 billettene forsvinner raskt før dørene åpnes i Vesterålshallen på Melbu fredag ettermiddag. Det opplyser Love Lan i en pressemelding.

Og det er ikke bare ting som foregår på dataskjermen som ungdommene får med seg denne helga. Det blir spillturneringer, sceneshow, konkurranser, utstillere, foredrag og mye mer.

– I Love Lan er vi veldig fornøyde med å kunne tilby konkurranser i et bredt utvalg av spill, go at vi kan belønne det vi mener er solide spillprestasjoner, selv om vi ikke er en stor arena for kompetativ gaming, sier nestleder for Love Lan, Fredrik Angell Moe i pressemeldingen.

Megashow

Fredag kveld blir det stor stemning på åpningsshowet. Artist Markus Myran fra Lofoten skal spille.

– Dette er absolutt verdt å få med seg. Vi lover å levere et megashow, sier Angell Moe.

Datatreffet har en lang tradisjon med underholdningskonkurranser, der formålet er å tilby morsomme aktiviteter som alle kan delta på, også utenfor datamaskinen og det digitale.

– Her har vi fått deltakere med på å konkurrere i blant annet karaoke, quiz, «chubby bunny», og stabling av «switcher».

– Dette både til fryd for de konkurrerende, og for publikum. Det har vist seg å være en stor suksess blant våre deltakere, sier Angell Moe.

Mange aktiviteter

I år som i fjor stiller arrangøren med VR-brillene (virtual reality) Oculus Rift. De lar den som bruker brillene få spille i en virtuell verden, der man orienterer seg som i en tredimensjonal verden.

– Nytt i år er at deltakerne også får prøve seg i et live nyhetsstudio foran en «green screen». Her kan man prøve seg i rollen som nyhetsanker eller værmelder.

Konkurransene har fete premier, mye sponset av lokalt næringsliv i Vesterålen.

– Vi er utrolig stolte over at sponsorer ser verdien i vårt arrangement. De vil vi gi en stor takk til, sier Angell Moe.

Se en fyldig dekning av datatreffet på VOL i helgen, i samarbeid med mediegruppen i Love Lan.

Sanna Drogset Børstad