Journalistene og bloggerne oppdaterer sosiale medier underveis, og lot seg imponere da de ankom Andøya torsdag. Den franske reisebloggen One Day One Travel har twitret følgende til nærmere 30.000 på Twitter. Foto: Skjermdump

Vesterålen reiseliv er i samarbeid med Nordnorsk reiseliv vertskap for en gruppe bloggere og journalister fra Frankrike, Italia og Spania.

Poster i sosiale medier

Skribentene kom torsdag. Da ble de guidet rundt på Sortland. De skal være i regionen også fredag.

– Fotomotivene står i kø, og bare etter et par timer på Sortland hadde de rukket å legge ut et 50-talls bilder og tekster på sosiale medier, forteller Cathrine Myhre hos Vesterålen reiseliv i en pressemelding.

Ifølge Myhre har journalistene og bloggerne et stort antall følgere i sine respektive land. Både underveis og etter turen vil de publisere blogginnlegg, videoer på Youtube og reisereportasjer.

Internasjonal oppmerksomhet

– Vesterålen reiseliv merker allerede stor aktivitet på sosiale medier og er svært fornøyd med at de tagger #visitvesteralen og regionen i sine poster på Instagram og Twitter. For Vesterålen reiseliv og regionen generelt er dette med på å gi oss stor internasjonal oppmerksomhet.

Gjengen dro torsdag ettermiddag videre til Andenes, før de drar videre sørover igjen mot Lofoten.

– Vi ser at spredningseffekten av bilder og antall likes øker fra minutt til minutt  - dette er absolutt god reklame for Vesterålen, sier Myhre.