Utviklingsdirektøren i Norges Fotballforbund fortalte at en del av hans ansvarsområde er å jobbe med fotballkretsene.

– Jeg er godt orientert om den utrolig flotte jobben som gjøres her på Bleik. Her i kveld er det lett å ta og føle på det engasjementet som råder - i alle aldersgrupper.

Bredde

– Breddefotballen er veien fremover, og her jobbes det godt i det perspektivet. Den enestående stillinga Høken har i lokalsamfunnet, har grepet UEFA, og bare det å bli nominert fra sitt nasjonale fotballforbund er en stor prestasjon. Det er høy måloppnåelse i seg selv.

– Når dere da blir én av tre europeiske klubber som mottar utmerkelser i denne kåringa, så er det virkelig noe å være stolt av! Dere har konkurrert med klubber som har 1.500 medlemmer, og en stab som teller flere fast ansatte, og utallige trenere og frivillige.

– Det er også viktig for meg å understreke at det er de øvrige medlemslandene i UEFA Grassroot Panel som har besluttet at Høken skal ha denne hederen. Vi i Norge var inhabile i forhold til å stemme på vår nasjonale kandidat.

– Det er en glede for meg å overrekke diplomet som viser at Høken er kåret til den tredje beste breddeklubben i Europa av det Europeiske Fotballforbundet (UEFA). Jeg har også med en liten gave fra UEFA, som jeg håper vil inspirere til videre innsats, sa Hansen - som overrakte 100 fotballer til Høken og 80-t-skjorter til klubben.

Unik i Norge

De omlag hundre fremmøtte jublet og applauderte. Odd Gustav Karoliussen i Høkens Fotballgruppe slo fast at denne prisen tilhører hver og en i Høken.

– At vi har fått denne prisen skyldes den lagånden og innsatsen stor og liten legger ned i klubbarbeidet. Sammen har vi skapt et godt miljø, bred aktivitet og en god klubb. Så denne hederen har vi alle del i. Gratulerer alle sammen! sa Karoliussen.

Sportsklubben Høken var den eneste norske klubben som nådde opp i den internasjonale kåringen.

– Dette var gjeve saker! Stas å ha et diplom signert av Michel Platini hengende i klubbhuset, slår veteran Johan Hansen fast.

Det synes også spillerne på David Karoliussen, Noah Nilsen og Emil Madsen på 12-årslaget, såvel som A-lagets Thord Andre Jensen.

– Dette var skikkelig artig. Heia Høken! istemmer de.