Det var mange spørsmål som dukket opp da sortlandsrussentidlig i vinter satte seg ned for å starte å planlegge årets russerevy, som harfått navnet #13yearsaslave.

– I og med at det er 200-årsjubileum for grunnloven i år,fant vi fort ut at vi måtte ha med det i revyen, sier revysjef Anna Bye Aas.

Rød tråd

Den røde tråden gjennom forestillinga kom til etter hvert,og er nettopp kontrasten mellom dagens russ og 1814.

– Hvordan er samfunnet i dag? Hva er viktig for oss? Vilever i et samfunn særlig preget av sosiale medier, som facebook og instagram.Det er helt annerledes enn livet for unge i 1814, sier Aas.

I alt 40 russ er involvert i revyen. Noen står mye påscenen, andre trives best bak. Det er flere fellesnummer der mange av russendeltar.

– Jeg tror at dette kan være en revy som ikke bare eleverved videregående skole kan relatere seg til. Vi har valgt å ta med ting somogså foreldregenerasjonen synes er morsomt. Derfor bør alle komme for å serevyen, sier Aas.

Ferske vitseforfattere

Da sketsjer og sceneinnslag skulle skrives, var dette nyttfor de fleste.

– Det var vanskelig. Ingen av oss hadde gjort dette før.Det var bare noen få personer i revygruppa med revyerfaring, sier Aas.

Etter hvert kom de inn i det. Aas legger ikke skjul på atmye er halt i land i siste liten.

– Det blir fullt kjør i helga, samtidig som det errusseslipp i helga. Det skal bli spennende å se om folk kommer seg opp søndagmorgen for revyøving, sier Aas.

Forestillingen skal spilles i Møysalen i Kulturfabrikken.

– Når vi får alle endene til åmøtes, så blir det veldig morsomt. Kom på forestilling på tirsdag! oppfordrerhun.