- Dette virker ganske amatørmessig, sier daglig leder ved Inventum Vesterålen Kontorsenter, Svein Tore Nikolaisen, til VOL.

Fem pcer Innbrudd hos Vesterålen Kontorsenter Politiet etterforsker nå et innbrudd ved Vesterålen kontorsenter på Sortland.

Det var angivelig natt til tirsdag at innbruddet skjedde, der det ble stjålet fem pcer fra firmaet som for det meste selger kontorutstyr.

- Jeg er litt forundret over at de har tatt akkurat disse pcene. Det er snakk om brukermaskiner som vi trenger for å blant annet programmere kassaapparater og lignende. Pcene har stor verdi for oss, men ingen verdi for andre. Vi taper ikke noe omsetningsmessig på dette, presiserer Nikolaisen.

Dyre varer

Nikolaisen var bekymret for at tyvene hadde tatt varer med atskillig større verdi, noe de altså ikke gjorde.

- Vi har flere varer i butikken som er verdt en del, så det er egentlig litt rart, sier han.

Innbruddstyvene tok seg inn på baksiden av bygget, gjennom en dør. Og de hadde slett ikke nøyd seg bare med å bryte seg inn. De hadde sågar tatt en runde med firmaets varebil og gjort skade på den.

- Utrolig nok har de kjørt rundt i sentrum med bilen. Jeg forstår ikke at de tør. De har også rygget borti noe slik at et av de bakre hjørnene på bilen er ødelagt. Skadene kommer sannsynligvis til å koste titusener å reparere, forteller den daglige lederen.

Installerer alarm

Innbruddet tirsdag er det første Nikolaisen har opplevd gjennom sine 20 år på Inventum.

- Det er ganske gjennomsiktig her med store vinduer. Men Securitas har patruljert og passet på området, så det har aldri vært noe problem tidligere. Men nå tar vi våre forholdsregler og installerer alarm, sier han.

Tirsdag ettermiddag melder politiet at to personer er anholdt i forbindelse med tyvieriet.

- Dersom det viser seg at de har tatt riktige personer, har de virkelig jobbet raskt, slår Svein Tore Nikolaisen fast.