Når kun et lite antall av stemmene gjenstår, har stillingen mellom blokkene i Øksnespolitikken forrykket seg ett hakk i retning opposisjonen, bestående av Høyre, ØTL og SV. Disse tre partiene får til sammen 9 seter i det nye kommunestyret, mens Ap, Frp og SP får 10. Etter forrige valg hadde denne gruppen 11 representanter.

Samtidig beholder Krf sine to representanter i kommunestyret, ifølge de siste resultatene.

- Stilingen blir dermed 10 – 9 med Krf på vippen, hvordan vil dere utnytte denne posisjonen i tiden som nå kommer?

- Nå får vi sette oss ned og tenke oss om, og så får vi i morgen se hvem som har kommet inn for de ulike partiene. Det gir oss i hvert fall bedre muligheter for innflytelse i de fire årene som kommer. Når det kommer til hvem vi skal samarbeide med om konstituering, skal vi ha noen møter om det i partiet før vi går ut med noe, sier listetopp for Øksnes Krf Tore Christiansen til VOL.

- Har Krf ambisjoner om å bekle noen taburetter?

- Vi gikk jo til valg med meg som ordførerkandidat. Men om det er aktuelt etter valget, er det flere enn Krf som må avgjøre. Det er uansett en sammensetning av Kommunestyret som åpner for mange muligheter. Men det er også en sammensetning som gjør at man kan få nye fire år med 11 – 10, med mange små flertall her og der, og det ønsker vi å unngå.

- Så det vil være viktig for Krf å bidra til styredyktig flertall?

- Vi ønsker oss vel egentlig vekk fra hele blokktenkingen i Øksnes, for uenighetene er nok ikke så store som overskriftene bærer preg av. Det ser vi som står i midten.