Arrangørene i Vesterålen kulturhus er usedvanlig yre. Det er to dager igjen til festbandet Senjahopen spiller.

En "heimlaga", men like fullt ytterst sjarmerende video var på mange måter det som skulle til for at bandet fra nord virkelig skulle få fart på sin karriere. Bandet er nå ute med singel nummer to fra sitt tredje album, og også her er det video å se... Albumet kommer i august.

- Om det er en kveld i året som hele Vesterålens befolkning skal kjenne sin besøkelsestid, gammel som ung, disponent eller graver, så er det denne kvelden her. Det blir en fest. Og til dere som vil være veggpryd eller musikkpoliti bakerst i lokalet med en Solo i handa, så er det en god anledning for å få med seg en solid musikalsk og tekstlig opplevelse også. For vi vil slå et slag for at Henrik Sandnes er blant de beste tekstforfatterne i landet, og at han skildrer livet i nord på en måte som ikke har sin like: Originalt, humoristisk, vakkert, upretensiøst - og rett fra levra, sier Jon Lauvland Pettersen i Vesterålen kulturhus.

Senjahopen har et trofast publikum i regionen, og er denne gangen også svanger med ny plate, som altså kommer om få måneder. Det nye materialet består blant annet av breibent rock med stram gitarlyd. Det skal lede tankene mot Bruce Springsteen og Ulf Lundell, loves det.

I vinter har kjøkkenet levert mat i tilknytning til konsertene på huset, og til de som vil spise før konserten, så vil det være smart å bestille bord på forhånd, antydes det.

Fredag formiddag spiller Tobben og Kai på arrangementet "Kulturfredag". Lørdag er det i tillegg felleskonsert med Melbo blandakor og Stokmarknes blandakor.