Her er noen av de frivillige under Rock Mot Rus 2010. Foto: Rock Mot Rus

- Jeg tror kanskje vi må 18 år tilbake i tid før vi hadde en publikumstilstrømning som ligner det vi har denne gangen. Det sier Cato Håkonsen på vegne av Rock Mot Rus. Han sier til VOL at det i rene frivillige hjelpere er 230 i tallet som nå sørger for å rigge til, og planlegge de siste detaljene før festen braker løs for alvor.

- Akkurat nå er det å få på plass de siste overnattingsplassene. Med nærmere 600 av såkalt ”organiserte besøkende”, og en ungdomsskole som er revet, så sier det seg selv at dette har voldt oss litt ekstra hodebry i år. Jeg tror imidlertid vi har full kontroll, men om det kommer noen hjelpere som har gode innspill til oss, så avviser vi selvsagt ikke det, sier Cato Håkonsen.

- Hvor mange besøkende regner dere med å få?

- For å si det slik: Vi er definitivt i nærheten av rekord i år. Jeg tror på over 1000 besøkende per dag, og det er rundt 18 år siden vi var på dette nivået. Det er selvsagt svært morsomt for oss. Vi snakker om godt i overkant av 250 som har kjøpt billetter på forhånd. Så har vi organiserte turer, med rundt 850 besøkende. I tillegg har vi de som kommer herfra. Jo, jeg tror definitivt vi nærmer oss rekord i år, fastslår Håkonsen.

- Kan jeg utfordre deg til å gi meg fem gode grunner til å besøke Rock Mot Rus?

- Bare fem? Det skal ikke være noe problem. Hold deg fast, sier Cato Håkonsen før han tar sats:

1. Vi har som vanlig en fantastisk line-up i år. Bandene som spiller er helt i toppsjiktet, noe vi blant annet ser ved at de store festivalene booker bandene som vi for lengst har avtaler med.

2. Stemningen i salen vil være helt elektrisk. Folk vil kunne få blåst ut mye energi foran scenen.

3. Vi har bygget opp vår egen ”Hollywoodgate” bak i salen. Der kan ungdommene blant annet få kjøpt seg ferskpresset juice og vafler. Dessuten er det satt opp fotostudio slik at de eksempelvis kan få tatt bilder av band og vennegjeng. Her vil det være ekstra god stemning tror jeg.

4. Man kan få gleden av å møte nye venner, og dele opplevelser med venner man allerede har. Dessuten kan man være trygg på at våre voksne vakter sørger for at det ikke skjer noe farlig, verken i hall eller på overnattingssteder. Festivalen er hundre prosent rusfri!

5. Det å gå på bussen for å dra til Rock Mot Rus gjør noe med deg. RMR starter lenge før musikken braker løs fra scenen. Det er en stemning og forventning til festivalen på Facebook og bloggsider, som merkes helt hit.

- Jeg kunne sikkert nevnt mer enn 900 gode grunner til for å komme hit, men nøyer meg med å ønske alle som vil hjertelig velkommen, sier Cato Håkonsen.