Hun oppfordrer alle som tilhører gruppene som anbefales influensavaksine om å ta den.

– Vi har vært inne i en pandemi hvor vi har levd beskyttet og møtt færre personer. Denne tiden er nå over, vi møter flere og risikoen for å bli smittet av influensa og andre virus er nå stor, viser Røkenes til.

Mange er forkjølet og syke nå, det er mye snufsing, hoste og snørr rundt omkring.

– Jeg vet ikke hvordan årets influensasesong blir, men vi er forberedt på at viruset kan komme hardt og brutalt og ramme mange med kraftige symptomer. Så ta vaksinen er oppfordringen, fastslår kommunelegen.

Hun viser til at vaksinen beskytter mot flere ulike typer influensavirus og gir godt redusert risiko for alvorlig sykdomsforløp.

– Vi håper på en god oppslutning rundt vaksinen, kanskje vi til og med får en ørliten ny rekord i antall satte vaksiner i år, oppfordrer Røkenes.

Ny koronavaksine

I Sortland vil det være Influensavaksinering i samfunnssalen 18. og 19. oktober. Det vil bli både drop-in og timebestilling.

Avslutningsvis deler kommunelegen nyheter om kovid-vaksinen kommunen har på lager fremover.

– Koronaviruset er under stadig endring og det er gjort endringer av sammensetningen av koronavaksinene. De er mer «spisset» mot de siste mutasjonene som hadde stor utbredelse, utdyper hun.

Etter 29. september vil de som får oppfriskningsdose i Sortland kommune få en ny vaksine som også dekker Omikron BA.4/5 og Wuhan.