Dropper du flytevesten når du er ombord i båten? Får næringskomiteen på Stortinget det som de vil, blir det snart påbudt.

Kommende tirsdag går nemlig komiteen inn for påbud om flytevest, for alle som oppholder seg i båt i fart, skriver NRK Sørlandet.

– Dette er et forslag som vi ønsker hjertelig velkommen, sier Hallstein Nilsen på Redningsskøyta Knut Hoem, som er stasjonert på Myre.

Ulykker skjer raskt

Nilsen har selv sett mange eksempler på personer som ikker bruker redningvest, noe han understreker kan få alvorlige konsekvenser.

– Dersom noe skulle skje, som for eksempel at en faller i vannet, skjer det ofte veldig raskt. Da er det ikke alltid man rekker tak i vesten, sier han.

– Et annet scenario er at en kan slå seg selv i svime ombord i båten, og da er det en fordel at vesten er på, fortsetter Nilsen.

Han oppfordrer derfor de som etter hvert skal ut med båten, om å bruke godkjent redningsutstyr.

– Det er en god regel å ta den på når man skal ut i båten.

Når vesten er på er sjansen mindre for at det skjer noe. Vi oppfordrer derfor folk til å alltid bruke vest og ellers godkjent redningsutstyr ombord i båten, slår Nilsen fast.

Vil ha påbud

Kommunikasjonssjef i Redningsselskapet, Frode Pettersen, mener det er på høy tid med et vestpåbud.

– Vi ønsker et generelt påbud og har tro på at det går gjennom, sier Frode Pedersen, kommunikasjonssjef i Redningsselskapet til NRK Sørlandet.

I det samme intervjuet visser han til en undersøkelse Redningsselskapet gjorde i 2013 der det viste 73 prosent av mennene og 92 prosent av kvinnene i landet ønsker et påbud velkommen.

Vestpåbudet var også oppe i Stortinget i fjor, men ble da forkastet fordi forslaget hadde vesentlige mangler.