I oktober 2018 åpner Burger King ny restaurant i Sortland. Dette bekrefter Burger King i ei pressemelding i dag.

VOL spekulerte i april i år på om det var Burger King som kom til Sortland ut fra skissene med en noe dårlig sladding av planlagte skilt. Nå viser det seg altså at vår spekulering var korrekt.

– Vi gleder oss til å friste alle her med den verdensberømte grillede Whopper og mange andre kjente og kjære produkter fra Burger Kings sortiment, heter det i ei pressemelding fra Burger King og Skibsgården.

Ifølge pressemeldingen vil det også bli såkalt «drive-through» ved restauranten. En drive through er en løsning hvor en kan bestille og hente og betale uten å forlate bilen.

Nummer ni i Nord-Norge

Det blir cirka 120 sitteplasser i restauranten som ligger sentralt til på Skibsgården kjøpesenter og vil være lokalisert i direkte tilknytning til det nye lekelandet på 600 kvadratmeter som tidligere er annonsert.

– Det er med stor glede at vi nå åpner vår restaurant nummer ni i Nord-Norge sier Alf Mangor Johannessen som har rettighetene for Burger King i Nord-Norge. Restauranten blir bygget i en helt ny stil – en stil som gir en moderne, varm og koselig atmosfære. Vi skal også utruste restauranten med betalingsautomater som gir gjestene våre en enkel og smidig bestilling – og betalingsopplevelse.

– Vi er veldig fornøyd med at vår mann i Nord-Norge har signert denne kontrakten med Ellingsen Invest AS som er en seriøs aktør og som ser på dette som en videre utvikling av Sortland som et slagkraftig handelssenter nå og i fremtiden. Driftssjef Hanne Lindqvist i Burger King NN/-AMJ vil være ansvarlig for åpningen, og sammen med den lokale lederen  ha ansvaret for gode gjesteopplevelser, sier Administrerende Direktør i King Food AS Rune Sandvik.

– Restauranten vil ha i overkant av 20 medarbeidere totalt, fordelt på hel- og deltid og vil som sagt satse på restaurant , takeaway, samt en egen luke tilpasset billister - drive through konseptet blir noe helt nytt og enestående for oss på Sortland, sier lokal eier og initiativtaker Geir Abel Ellingsen, som gleder seg stort til høsten.