De ypperste mannlige norske operasolistene er samlet for å markere grunnlovsjubileet på sin måte. De gir ut platen "Grieg Unheard", og kommer i den forbindelse til å holde konserter på ti steder i løpet av bare én dag.

Tromsø - Stokmarknes - Bergen

Eventyret starter i Tromsø onsdag morgen, hvor "startkonserten" holdes på flyplassen, rett før flyet går sørover til Stokmarknes klokken 08.25. Like etter klokka 0900 lander det samme flyet på Stokmarknes, og da holder koret - som hovedsaklig  består av solister ved Den Norske Opera, dagens andre konsert. Og folk har knapt rukket å tørke søvnen ut av øynene sine. I koret er blant annet størrelser som Yngve Søberg,  Marius Roth Christensen, Henrik Engelsviken, Thor Inge Falch, Espen Langvik, Ole Jørgen Kristiansen, Carsten Stabell, Rolf Magne Asser, Håvard Stensvold og Fredrik Otterstad, skriver Romsdals Budstikke. Kordirigent Reza Aghamir har samlet og står bak koret Reza e i Regazzi.

Flyplasskonserter

Dirigenten selv vokste opp i Iran under ayatolla Khomeinis strenge regime, og kom til Norge som tenåring etter en dramatisk flukt.

På tidlig kveld lander både fly og kor i Bergen, og der er det konsert på Logen Bar i forbindelse med åpningen av festspillene der. Arrangørene har fått med seg flyselskapet Widerøes som sponsor for stuntet. Fly- og korprosjektet er et offisielt Guiness rekordforsøk. Lykkes karene med å skaffe publikum til alle sine konserter, så havner de i den legendariske rekordboken.

Her er reiseruta:

Tromsø

Stokmarknes

Svolvær

Leknes

Bodø

Moi Rana

Mosjøen

Trondheim

Sandefjord

Bergen