Promovideoen som Deadline media har laget for verdensmesterskapet i Highland games som arrangeres i Andøy i juni, ble i dag sluppet.

Andøy live ut i verden

Deadline media skal produsere tv og live-stream fra sommerens store sportslige begivenhet på Marmelkroken.

- Highland games blir bra tv. Det er eksplosivt, ting skjer fort, det er enorme krefter og mange bra ansiktsuttrykk som gjør seg på tv. I tillegg er det en kul lokasjon, som tv-messig er helt genial, sier daglig leder Stein Inge Pedersen.

Tidligere år har deltakere og publikum kunnet kjøpe en dvd i etterkant av arrangementet. I år skal det sendes direkte på internett. I tillegg produserer Deadline media en nedredigert versjon for tv, som blant annet skal sendes på amerikanske Cox Sports, som har potensielt 40 millioner seere.

- Det skal bli en morsom produksjon, sier Pedersen.

Stor konkurranse

20 deltakere fra 15 land kommer for å kjempe i grener som steinpress, steinbæring, steinstøting, tømmerstokk, let slegge, høydekast, tung slegge.

- De bruker stort sett ting fra naturen, som stein og påler. De tyngste steinene veier hele 240 kilo, forklarer Pedersen.

VM i highland games på Andøya er eneste konkurranse i sporten i Norge. I Tyskland er det 33 konkurranser i året. Også i blant annet Østerike og Skottland er sporten stor.

- Dette er kjempestort i utlandet, men jeg tror ikke alle her hjemme har fått med seg hva det er, sier kreativ leder Caroline Meier.

- Vi skal gjennom denne produksjonen vise at vesterålingene er de originale vikingene.

Se promovideoen øverst i saken!