Det skriver avisen VG etter at fengsligsmøtet mandag ettermiddag er over. Fengslingen gikk for lukkede dører etter begjæring fra politiadvokat Haris Hrenovica.

En av siktede ble varetektsfengslet i fire uker med isolasjon i to av ukene. For alle fire ukene gjelder brev- og besøksforbud og forbud mot all presse, skriver VG.

Nekter straffskyld

- Vi har iverksatt det vi har av ressurser. Vi gjennomfører omfattende teknisk og taktisk forskning, sier politiadvokat Haris Hrenovica.

Han vil ikke kommentere om den savnede er funnet.

Siktelsen er lik for begg og lyder på overtredelse av straffelovsåparagrafen 233, drap eller medvikning til drap. Politiet mener de har tatt livet av Gundersen en gang mellom fredag 2. mai og mandag 5. mai. Begge siktede nekter straffskyld.

Kjente hverandre

Den andre siktedes forsvarer, advokat Linda Ellefsen Eide ved advokatkontoret Elden bekrefter overfor VG at siktelsen går ut på drap, eller medvirkning til drap.

- Min klient er sjokkert og nekter straffskyld. Han stiller seg fullstendig uforstående til dette, sier Eide og understreker at klienten ønsker å samarbeide med politiet for å finne den savnede.

Tidligere domfelt

Hennes klient skal være bekjent av den savnede og den medsiktede.

- Min klient har kjent medsiktede i en årrekke. Det er ingen slektsforhold mellom ham og den savnede, sier advokat Eide til VG.

Begge de siktede er tidligere domfelte. Klienten til Eide er ikke dømt for lignende forhold tidligere, skriver VG.