John Danielsen kan fortsatt være ordfører i Øksnes etter valget. Trolig må AP gjennom et ekstraordinært nominasjonsmøte først. Foto: Svein Harald Hansen, ØksnesAvisa

På tampen av fjoråret ble det kjent at sittende ordfører John Danielsen, som før han fikk vervet, satt som varaordfører i tre år. Han har dermed vært på maktoppen i Øksnes de siste to periodene. Ifølge Øksnesavisa har familien signalisert at de ønsker mer av John på hjemmebane. Dermed var veien klar for Hildegunn Arntzen, som har vært manges favoritt til å bli kommunens nye ordfører.

Fredag slo bomben ned: Hildegunn Artnzen har bedt om fritak fra kommunevalget.

- Som leder for Øksnes ASVO AS må jeg dessverre konstatere at bedriften, ansatte og sårbare brukergrupper angripes sterkt fra flere hold. Bevisste angrep satt i system og vel regissert. Angrepene er ledd i en ”strategisk valgkamp”, der alle midler tas i bruk for å kunne diskreditere ansatte, brukere som har behov for bistand, brukerorganisasjoner og Øksnes ASVO som bedrift for derved å kunne ramme undertegnede som arbeiderpartiets førstekandidat, skriver Arntzen om sin begrunnelse for å trekke sitt ordførerkandidatur.

Etter oppfordringer fra et samlet parti, har ordfører John Danielsen i samråd med sin familie bekreftet at han vil stille som partiets ordførerkandidat ved høstens kommunevalg.

- Dette er en meget god løsning for Øksnes Arbeiderparti, opplyses det i en melding fra Øksnes AP til VOL.

- For partiet har det vært viktig å kunne sikre både erfaring og fornyelse. Ved at John Danielsen er villig til å stille som partiets ordførerkandidat ut fra den nye situasjonen som er oppstått , sikrer han den nødvendige kontinuitet og erfaring på høstens kommunevalgliste, skriver Hildegunn Arntzen som leder AP i kommunen.