Problemene gjelder hele landet ifølge kundekonsulent Trygve Rygg overfor Aftenbladet.

Problemene oppsto rundt klokken 11.45, fredag.

Telenor vet ikke hva problemet er. VOL har ikke lyktes å oppnå kontakt, siden vi også har Telenor-abonnement.

Problemene gjelder ikke alle. Noen abonnenter får ringt ut og mottatt telefonsamtaler, men flere har fortsatt problemer.

Der rapporteres ringeproblemer av Telenor-kunder over hele landet. Til sammen har Telenor ikke mindre enn 3.163.000 norske mobilkunder. Det er uklart om samtlige er rammet av anropskrøllet, ettersom Telenor fortsatt mangler oversikt.

På Telenor sine sider heter det:

"Vi mottar tilbakemeldinger om at det oppleves problemer med anrop på mobil. Vi kjenner ikke omfanget, men vit at vi er på saken".

Direkte til mobilsvar

Informasjonssjef Anders Krokan bekrefter ringeproblemene overfor VG og opplyser at krøllet ikke bare gjelder Telenor-kunder som ringer hverandre:

– Dette påvirker Telenor-kunder som forsøker å ringe ut. De kan oppleve at de ikke kommer gjennom eller kobles direkte til mobilsvar, sier Krokan til E24.

– Påvirker dette også sms og mobildata?

– Det er anrop dette skal dreie seg om, men vi må komme tilbake med mer informasjon om omfanget og konsekvensene. Men kundene skal vite at vi er på saken og jobber intenst, sier Krokan.

På Facebook har kunder meldt om problemer også med sms-sending.

Ringe nødnummeret 112? Telenor opplyser at du må ta ut SIM-kortet før du ringer, eller restarte mobilen uten å trykke PIN-koden.

VOL kommer tilbake med mer.