På bakgrunn av at ansatte har rapportert om dårlig inneklima på Sortland ambulansestasjon, ble det iverksatt undersøkelser fra HMS-seksjonen i Nordlandssykehuset, og resultatet foreligger nå. Det er gjort funn av muggsopp, som kan sees i sammenheng med rapporterte plager fra ansatte, heter det i en pressemelding fra Nordlandssykehuset.

Dette fører til at Nordlandssykehuset nå handler umiddelbart og stenger ambulansestasjonen. Beredskapen ivaretas som normalt, og det jobbes med å finne midlertidige egnede løsninger. Inntil videre er ambulansepersonellet flyttet til hotell.

Klinikkledelsen i prehospital klinikk tar dette på høyeste alvor.

– Vi prioriterer nå ivaretakelse av de ansatte. For å unngå at de ansatte ikke blir syke av sitt arbeidsmiljø flyttes de til situasjonen er håndtert. Vi jobber med å finne gode kortsiktige løsninger, og gode langsiktige løsninger, sier klinikksjef Frode Hansen.

Selv om Sortland ambulansestasjon må stenge de fysiske lokalene, opprettholdes beredskapen for området, og personellet etableres midlertidig i andre nærliggende lokaler.

Alle ansatte får grundig informasjon om funnene av rapporten i dag, og vil få tilbud om oppfølging fra bedriftshelsetjeneste og leder lokalt.