Lørdag kveld rykket nødetatene ut til melding om brann på Andenes. Den ble raskt slukket, men politiet kunne allerede kort tid etter hendelsen konstatere at de mistenker brannstiftelse.

Ingen personer ble skadet i brannen.

Bygget hvor branntilløpet skjedde er et tidligere bilverksted der AndHus holder til i dag. Bygget ble tidligere i sommer kjøpt av Andøy kommune, som skal bygge omsorgsboliger på tomta.

– Brannen var påsatt

Politioverbetjent Lill Pettersen er trygg på at brannen var påsatt.

– Det begynte å brenne i plastruta midt på en garasjevegg. Det selvantenner ikke, så vi er sikre på at brannen var påtent, opplyser hun til VOL mandag.

Brannen i lagerbygget på Andenes lørdag kveld ble raskt slukket, og ingen personer kom til skade som følge av brannen. Foto: Tone Gulla Sivertsen

Dersom ikke brannen hadde blitt oppdaget så fort som den ble, kunne det ha gått langt verre.

– Etter det vi vet kunne skummet i porten ha antent, og det kunne gitt et helt annet utfall enn at bare vinduet hadde smeltet. Dette er jo snakk om et stort bygg i innkjøringa til sentrum.

Trenger vitneobservasjoner

Politiet vet så langt ganske lite om hva som har skjedd, og litt av grunnen til det er at det er få vitner som har meldt seg.

– Vi har lite vitneobservasjoner. Dersom noen har sett én eller flere personer i nærheten av bygget like før det begynte å brenne, ønsker vi at publikum tar kontakt med oss, sier Pettersen.