Valgfunksjonær for kirkevalget i Sortland, Mette Dyrnes har en følelse av at flere stemmer i årets kirkevalg enn tidligere. Foto: Erik Jenssen

Valg er gøy, og når det plutselig åpnet seg en mulighet for å stemme enda et sted, bare måtte VOLs utsendte debutere som kirkevelger.

Valgfunksjonærene Mette Dyrnes og Elin Meling har inntrykk av at mange tenkte det samme, for nyordningen med kirkevalg og kommunevalg i samme lokale virker å ha slått godt an. - Tidligere har disse valgene vært lagt til kirka, i etterkant av gudstjenesten. Men nå avholdes dette valget samme sted som kommunevalget, og da er terskelen for å stemme lavere, sier Mette Dyrnes.

Da VOL var innom ved 12:00-tiden hadde 66 sortlendinger avlagt stemme, og det er ifølge valgfunksjonærene et lovende anslag for resten av dagen.- Deltakelsen i dette valget henger nok tett sammen med tilgjengeligheten for å gi sin stemme, tror Dyrnes.

I motsetning til kommune- og fylkestingsvalget, der man skal velge en av flere partilister, er det i kirkevalget kun èn liste. Valget går således ut på å rangere kandidatene på lista i den rekkefølgen man selv synes er riktig.

Valget omfatter både det lokale menighetsrådet og bispedømmerådet.