Ifølge VG.nos måling som ble sluppet klokken 21, bekreftes tendensen gjennom hele valgkampen. SV og Frp blir valgets store tapere. Høyre blir den store vinneren, mens Arbeiderpartiet ligger an til et valgresultat på linje med valget i 2007.

Frp går mest tilbake sammenlignet med kommunevalget i 2007. Valgdagsmålingen gir partiet en oppslutning på 12,6 prosent. Det er en tilbakegang på hele 4,9 prosentpoeng sammenlignet med valget for fire år siden. FrP har ikke gjort et dårligere valg siden 1999.

- Dette er dramatisk og dersom ikke Siv Jensen kan levere regjeringsmakt ved neste Stortingsvalg, tror jeg hun må gå av som leder for partiet, sier VG-kommentator Elisabeth Skarsbø Moen.

VG Netts valgdagsmåling er tatt opp i dag, mandag, og er basert på nesten 6000 intervjuer med et landsrepresentativt utvalg personer over 18 år. 5100 respondenter hadde allerede avlagt stemme da de svarte på undersøkelsen. Dermed er feilmarginen mindre enn ved vanlige meningsmålinger.

SV får en oppslutning på 4,9 prosent. Dette er en tilbakegang på 1,3 prosentpoeng fra det som ble betegnet som et katastrofevalget i 2007. Bare halvparten av dem som stemte SV for fire år siden har stemt SV i dag. Det er 33 år siden SV gjorde et dårligere lokalvalg, melder VG nett.

Høyre bekrefter fremgangen på de siste meningsmålingene, og blir blant valgets store vinnere. 24,7 prosent er en fremgang på 5,4 prosentpoeng siden valget i 2007.

Arbeiderpartiet gjør et godt valg, men ikke så bra som enkelte målinger etter terrorangrepene 22. juli tydet på. Oppslutningen i valgdagsmålingen er på nivå med kommunevalget i 2007.

- Ap ser ikke ut til å få noen sympatistemmer etter terrorangrepene, men dette bekrefter at velgerne samler seg om de store styringsdyktige partiene. Det ser ut til at det er Høyre som har vunnet mest på det denne gangen, sier Skarsbø Moen.