Lanseringen finner sted tirsdag, bekrefter Apples talsperson Andreas Rødland i PR-selskapet Apeland Informasjon overfor E24.

Prisen blir ikke klar før senere mandag eller på lanseringsdagen tirsdag, legger han til.

Lanseringen av nettbrettet skjer over et halvt år etter at det først kom i salg i USA. Skandinavia er blant de siste markedene hvor iPad ennå ikke har blitt lagt ut i butikkhyllene. Lanseringen tirsdag skjer parallelt i de skandinaviske landene.

NetCom og Telenor har allerede varslet abonnementer, og norske utviklere har lenge stått klar med sine produkter. Bonytt Bad fra Hjemmet Mortensen vil være det første norske bladet som er spesialtilpasset nettbrettet, skriver Journalisten. Bladet Henne har søknad inne til godkjenning hos Apple, men det er uvisst når bladet er tilgjengelig på plattformen. VG har sendt inn sin iPad-utgave VG+ til godkjenning, men det er ikke klart når den er ferdig godkjent av Apple og ligger tilgjengelig til nedlasting via App Store.

Selv om lanseringen av iPad skjer tirsdag, var det mandag fortsatt ikke klart når store kjeder som Elkjøp og Expert har den i sine hyller. (©NTB)