– Målet vårt er 100 deltakere, og vi har fortsatt en del å gå på, sier Solveig Johnsen og Synne Nordgaard Meløe.

Frist fredag

De to andreklassingene går på idrettslinja ved Sortland vgs, som hvert år arrangerer Blåbyleiren, en aktivitetsleir for elever på barneskolen.

Klassen har utsatt påmeldingsfristen til fredag for å fylle på med flere energiske unger til idrettsaktiviteter og lek de tre første dagene av sommerferien.

– Dette blir garantert gøy, lover Johnsen og Nordgaard Meløe.

Les også: Trosset kaldværet (2014)

Tre areaner

Barna vil bli delt inn i grupper etter alder, hvor de får prøvd en rekke forskjellige aktiviteter og idretter. Barna blir plassert på ulike arenaer hver dag: friidrettsbanen, grusbanen og i Risdalen.

– Det blir masse forskjellig aktiviteter, som friidrett, ballspill og lek. Ved Risvannet blir det boksen går og andre uteleker, i tillegg til kanopadling. Mer om informasjon om aktivitetene og påmelding finnes på Facebook-siden vår, sier Johnsen.

Avslutningen på Blåbyleiren er tradisjonen tro en vannkrig mellom barna og idrettsfagelevene.

Fikser det meste

Johnsen og Nordgaard Meløe sier ungene kan bli levert til skolen før leiren starter, om foreldrene skal tidligere på jobb.

– Også blir det matservering utover dagen, hvor vi har fått sponset masse frukt. Ved Risvannet blir det grillmat, sier Nordgaard Meløe.

Arrangementet er det kun idrettselevene som står for, men det vil være lærere til stede som observerer elevene, siden dette både er et faglig og et pengeinnsamlende arrangement.

– Under Blåbyleiren blir vi vurdert i faget treningsledelse av lærerne våre. I tillegg er dette inntektskilden til den tradisjonelle tredjeklasseturen til Lanzarote, sier Johnsen.

Les også: Klart for årets Blåbyleir (2015)

Været ordner seg

Og de to andreklassingene lover at det blir Blåbyleir i år også, uansett vær.

– Jeg har sjekket Yr, og det er meldt 15 grader og sol tirsdag og onsdag, så dette blir nok bra, sier Nordgaard Meløe.

– Vi har også muligheten til å flytte arrangementet inn i Blåbyhallen om det skulle bli dårlig vær, legger Johnsen til.