Tidligere denne uka var det samling av unge fotballspillere på kunstgressbanen på Stokmarknes. Anledningen var utdeling av over 200 splitter nye drakter. Rundt 100 fotballunger fra klubben stilte opp for å få drakter, og for å være med på det spesielle lagbildet som du nå kan se. Størstedelen av ungdomslagene, samt A-laget var bortreist på kamper denne dagen.

- Vi føler at det er blåst nytt liv i klubben nå. Folk tar tak og stiller opp. I dag fredag er det dugnad på banen, og da håper vi både spillere og foreldre stiller. Vi fikser pølser, saft og kaffe til alle som kommer for å hjelpe til, sier Øystein Huse i fotballklubben.

- Det må også legges til at vi er stor takk skyldig til sponsorene våre. Uten eksempelvis Nordlaks, Trollfjord, Sparebanken, Rema og Corner hadde vi aldri klart å få til det vi gjør, sier Huse.

Til VA sier Huse at han har mistanke om at Stokmarknes er størst i Vesterålen hva gjelder barnefotball, selv om Sortland totalt har flere registrerte spillere. - I fjor avviklet vi over 1000 fotballtreninger, og lagene våre spilte mer enn 500 kamper. Dette er åpenbart et viktig tilbud til de unge på stedet, sier Øystein Huse.