Karene i The Band With No Name klimprer på gitarer, bass og tester mikrofoner. - En, to, en, to.

Samfunnshuset i Alsvåg er rigget og klar til konsert. Bare publikum mangler. Kjelleren til Henrik Rødsand er byttet ut med bygdas stolte scene - og lørdag skal den inntas med ingen hvem som helst. The Band With No Name har fått plukke fritt fra Ola Bremnes sitt repertoar - gjort låtene til sine egne, og jammen kommer ikke Bremnes selv for å synge.

Ballet på seg

Hvem er de egentlig, The Band With No Name?

- Seks modne herrer som liker å spille alle typer musikk, sier initiativtaker Rødsand.

Det som startet som et stueband i anledning en bursdag - har begynte å balle på seg og har etter hvert blitt hakket mer seriøst.

- Men ikke mer seriøst enn at vi går løs på de prosjektene vi ønsker. Ingen av oss spiller for penger. Overskuddet fra konserten vi har på lørdag gir vi til UL Nybrott, sier trommeslager Rødsand.

- Noen av oss har også brukt bandet som et lite skalkeskjul for å få kjøpe nye instrumenter. Kona godtar en ny gitar når vi faktisk er ute og bruker den, legger vokalist Tom Hansen til og ler.

Gjennomtenkt

De er ivrige hobbymusikerne hele gjengen. Når de møtes hender det at de spiller egne låter - men helst favorittlåtene fra "60-, 70-, 80- og 90-tallet". Et spenn fra Santana til Vreeswijk nevnes.

- For oss handler det om å ha det artig og sosialt. Men når vi har konsert - så gjør vi det ordentlig, sier Henrik.

- Så gjennomtenkt og solid som mulig. Vi er veldig opptatt av å formidle, og liker et publikum som setter pris på å høre på tekstene vi fremfører, legger Tom til.

THE BAND WITH NO NAME:

  • Tom Hansen, vokal

  • Sigve Hansen, gitar

  • Tormod Hansen, bass

  • Henrik Rødsand, trommer

  • Johan Inge Lie, keyboard og piano

  • Trond Ståle Mathisen, gitar