Kampen åpnet friskt, med spill som bølget frem og tilbake. Hjemmelaget hadde et lite overtak i første del av kampen. De hadde blant annet tre sjanser som kunne blitt omsatt til mål.

Det var likevel gjestene som banket inn det første målet, da de gikk opp til 1-0 på et frispark etter 28 minutter, ved Johannes Aase.

Bortelaget beholdt ledelsen til pause, men det er slett ikke fortjent at de leder, dersom man ser på antall målsjanser. Det store spørsmålet før andre omgang tar til, blir derfor om vertene er i stand til å score.

Det skulle ikke ta mer enn 12 minutt etter hvilen før Stålbrott utlignet. Målet ble signert av Marius Andreassen, som kom på løp etter en utsøkt pasning fra Daniel Riibe. Et kvarter ut i omgangen bøler ellers spillet frem og tilbake, uten at noen av lagene foreløpig har satt sitt preg på omgangen.

Den samme Andreassen var nære ved å gi hjemmelaget ledelsen da han ble frispilt etter 68 minutter, men klarte ikke sette ballen i mål alene med keeper. Sjansemessig, når det gjenstår ti minutter, har Stålbrott misbrukt tre-fire kjempestore sjanser. Mjølner, på sin side, har ikke skapt mange farlige sjanser. Slik det ser ut nå, ti minutter før slutt, bør Stålbrott klare å hale seieren i land.

Stålbrott klarte å få hull på byllen til slutt, ved Sivert Berg, som headet ballen i mål og dermed ga hjemmelaget en fortjent 2-1 ledelse, som også holdt helt inn. Dermed vant Stålbrott/Melbo en svært fortjent 2-1-seier, som etter tallet på sjansene, burde vært mye større.