Foto: Silje Helene Nilsen

Dommer Simen A. Eilertsen dro opp rødt kort til Nilsen. Det gikk noe tid før han fant fram gult kort til Karlsen, som hadde gult fra før og dermed måtte forlate banen sammen med HILs spillende trener.

– Ba om unnskyldning

– Vi sto veldig nær hverandre, og jeg ga uttrykk for at han kom for nær min intimsone. Plutselig la han seg ned uten at jeg hadde gjort noe. Det er uforståelig at det kunne føre til rødt kort, sier Nilsen.

Han får uventet støtte fra Sortland-spiller Karlsen.

– Det ble veldig ampert da han tok et innkast som var vårt. Vi stresset jo for å få ei utligning. Det var derfor ikke bra at jeg gikk opp i ansiktet på Nilsen og spurte hvorfor han både løp i meg og deretter tok ballen, som skulle være vår. Det var en liten kakk da vi sto ansikt mot ansikt. Jeg kastet meg ned fordi jeg var sint og frustrert. Det burde jeg ikke gjort. Jeg har bedt Torkild Nilsen om unnskyldning, og vi har tatt hverandre i hånden og skværet opp, sier Karlsen.

Vil bevise uskyld

Torkild Nilsen gikk til dommergarderoben etter kampen for å få ei forklaring. Han vil ikke si så mye om det som kom ut av samtalen med hoveddommer Simen A. Eilertsen og hans team.

– Vi er ikke enige og kan heller ikke bli enige, sier Nilsen om samtalen.

– Dommeren får skrive sin rapport. Vi skal skrive vår. Kampen ble filmet, og vi håper vinkelen på opptaket er så god at den dokumenterer at jeg aldri skallet motspilleren, sier Nilsen.

– Det verste er ikke å få karantene som spiller. I utgangspunktet er jeg kun trener og skal ikke spille. Men får jeg karantene har jeg heller ikke lov til å lede laget, sier Nilsen.

Harstad Tidende har så langt ikke fått kontakt med dommer Eilertsen verken på oppringing eller tekstmelding.

– Jeg mener dommeren må ta ansvar for begge utvisningene. Jeg fikk mitt andre gule i situasjonen, som kunne ha vært roet ned, men jeg reagerer mest på det første gule kortet da jeg sparket ballen i mål samtidig som dommeren dømte offside. Sparket var en ren refleks, sier Karlsen.

Tar opp saken

Etter kampen møttes også Nilsen og Sortland-trener Steve Edvardsen da de fleste hadde forlatt Blåbyhallen. Harstad Tidende var til stede da de snakket sammen. Edvardsen sier han kommer til å ta hendelsen opp med Per Eirik Karlsen.

– Hvis han kastet seg lett, er det noe jeg vil følge opp. Vi skal ikke fremprovosere utvisninger på motspillere på denne måten, lovet Edvardsen før han visste at egen spiller hadde innrømmet at han overdrev.

Sortland har hatt en lignende situasjon tidligere og brukte videobevis for å få omgjort straffen, forteller Edvardsen. Han mener HIL bør ha en god sak for å få omgjort utvisningen.