Med til dels store snømengder og påtagende vind i hele landsdelen, har det vært en hektisk dag for vakthavende meteorolog Marek Ratajczak ved værvarslinga i Tromsø.

– Ja, absolutt, det må det være lov å si. Og for å ta det med en gang – været, med mye vind og snøfokk, tar ikke slutt når det nå først har startet, innleder Ratajczak.

Han sier både vinden og snømengdene vil øke utover torsdagen. Det er også sendt ut snøfokkvarsel for Vesterålen, påpeker han.

– Det verste treffer Vesterålen sent i kveld, med vind opp i stiv kuling. Og med det følger snøfokk, utdyper han.

Det blir heller ingen pause fra snøbygene fredag, selv om dagen starter med mindre vind. Så øker det på utover dagen og mot kvelden igjen.

– Elendigheta ser bare ut til å fortsette

– Jeg kan ikke si noe godt om lørdagen heller og elendigheta ser bare ut til å fortsette, selv om vinden minker mot kvelden. Men det vil fortsatt være mye snø. Og for å være helt ærlig ser søndagen akkurat like dann ut, fastslår Ratajczak.

På spørsmål om hvor lenge kraftig vind og snøbyger vil fortsette, sier han ærlig at vi i Vesterålen må være forberedt på mye vær framover.

– Det er egentlig vanskelig å se en ende på det, og jeg kan i dag ikke gi noen sluttdato. At kraftig vind og snøfokk kan vare gjennom hele neste uke, er ikke utenkelig. Men mot slutten av uka er det i dag usikkerhet, selv om det ikke ser bra ut, konkluderer Ratajczak avslutningsvis.