Til VOL sier Kolbjørn Hoseth Larsen ved Hadsel videregående skole at de har fått i overkant av én million kroner til utviklingsarbeidet.

– Dette er noe vi får til på grunn av Myreze si satsing på Andøya. Vi har hatt noen møter det siste året, og nå har vi fått midler til å utvikle et studietilbud. Det kommer til å bli veldig bra, sier han til VOL.

Ifølge Hoseth Larsen blir det fort et nett- og samlingsbasert studie med samlinger på Andenes i forbindelse med Myreze sine planer der.

– Fantastisk spennende

– Dette er et fantastisk spennende utviklingsprosjekt som inneholder både kompetanse- og teknologiutvikling på et ganske så nytt område. Jeg gleder meg til å følge dette arbeidet videre.

Det sier fylkesråd for utdanning og kompetanse Fredric Persson i ei pressemelding fra Nordland fylkeskommune.

– Studietilbudet åpner opp muligheter som fletter teknologi og kreativitet sammen på en helt ny måte, skriver de i pressemeldinga.

– Med teknologi som allerede brukes på store produksjoner som «Løvenes konge», «The Mandalorian» og «Star Trek: Discovery», vil studentene lære å produsere film- og TV-produksjoner på en ny, enklere og mer spennende måte.

Målet med prosjektet er å styrke fagskolens utdanning innen teknisk medieproduksjon, samtidig som det gjør norsk film- og medieproduksjon mer attraktiv og konkurransedyktig nasjonalt og internasjonalt.

– Som student vil du være faglig oppdatert på det nyeste innen teknologi, og vil få muligheten til å bli en del av det nye og spennende innen IT-, spill-, og tradisjonell medie- og filmindustri, skriver fylket.

Myreze AS vil ha en sentral rolle i utviklingsarbeidet. Foto: Innsendt

Samarbeid med Myreze på Andøya

Myreze AS vil ha en sentral rolle i utviklingsarbeidet. Selskapet var de første som tok i bruk virtuell teknologi ved å kombinere kamerateknologi og sanntidsgrafikk, ifølge pressemeldinga.

– Gjennom studiet får studentene både opplæring og tilgang til et arbeidsmarked som er i enorm utvikling, og som gir ungdom mulighet til å utdanne seg i Nordland. I tillegg kan de utvikle sin kunnskap sammen med internasjonale giganter innen film- og medieindustrien, sier Björn Myreze i Myreze AS.

Kombinasjonen av Nordland Fagskole og Myreze vil gi elevene tilgang til å teste ut prosjekter i samarbeid med store aktører som Epic Games, Warner Brothers og Disney.

– Når vi slår sammen det sterke fagmiljøet vi har innen medieproduksjon på Stokmarknes, med de spennende planene Myreze har på Andenes, så kan dette bli noe virkelig stort, sier Kolbjørn Hoseth Larssen, faglig leder for teknisk medieproduksjon, i pressemeldinga.