Det gikk ikke gikk helt som forventet i de to individuelle rennene for Julie. Hun hadde forhåpninger om å kjempe i toppe begge dagene. Melbo-talentet opplevde at utstyret ikke fungerte så godt som ønskelig. Dermed ble det vanskelig å nå målsetningen for den lokale førsteårsjunioren.

- Jeg gikk ut i fra forutsetningene et brukbart løp da jeg ble nummer elleve i fristilrennet. Men jeg kunne ha levert en bedre prestasjon dersom jeg hadde gått på mine egne ski. Jeg måtte nemlig gå på ski som var ti centimeter for kort ettersom mine forsvant rett før start. Dermed ble det kaotisk, sa Julie.

Trinsetrøbbel

Det skulle vise seg at hun ikke hadde brukt opp kvoten for uflaks. Ett døgn senere fikk hun trøbbel med trinsa på den ene staven. Kombinasjonen av det og det svært så løse underlaget, gjorde det vanskelig å få fremdrift. Dermed havnet Julie Karlsen mye lengre ned på resultatlista enn hun bruker å gjøre.

Fullføre

-Jeg forsto at det ville bli vanskelig å hevde seg. Dermed forsvant også motivasjonen. For mitt vedkommende handlet det mest om å fullføre på anstendig vis, sa Julie som også hadde med seg storesøster Marte til Hommelvik og Sør-Trøndelag. Magesmerter førte til at det ikke ble den helga som 1995-modellen hadde sett for seg da hun reiste sørover.

Resultat, øvrige vesterålinger

Marte Karlsen fra Melbu kom inn på en 27. plass i fem kilometer klassisk på lørdag.Emilie Pareli fra Sortland tok en 58. plass på samme distanse.

Eskil Arntsen fra Sortland tok en 154. plass i 10 kilometer klassisk for menn 17 år.

Jørgen Henriksen fra Sortland tok en 89. plass i 10 kilometer klassisk for menn 18 år.Hans Henrik Lange, også han fra Sortland tok en 109. plass på samme distanse.

Marcus Johnsen fra Sortland tok en 111. plass i 10 kilometer klassisk for menn 19/20 år.