- Vi arrangerer Barnas fabrikk en gang i måneden. Det er en kraftpakke rettet mot barn, sier Tara Øverland, som er produsent i Kulturfabrikken.

Eventyr, kino og teater

Den kraftfulle pakken har et variert innhold som byr både på fortelling og mer bevegelige aktiviteter.

- Det blir eventyrstund en gang i måneden, som foregår i biblioteket. I kinoen blir det barnefilm, forteller Øverland.

I august, i forbindelse med Fæsterålen, blir det barneparty. I høst blir det forskningsspesial. Og om ikke det er nok, diskes det opp med populære teaterforestillinger, inkludert Jul i Blåfjell.

- Vi har hatt flere arrangement for barn tidligere, men i år satser vi ekstra på de yngste. Vi ønsker å fange hele familien, slår Øverland fast.

Store artister

Flere kjente artister vil også opptre på scenen i Kulturfabrikken i løpet av høsten. Blant disse er Kari Bremnes, Bo Kaspers orkester og Jonas Alaska. Selv gleder Øverland seg særlig til sistnevnte artist.

- Jeg tror at det blir et høydepunkt i høst, sier hun.

Ungdomsfabrikken

Aktiviteten i Ungdomsfabrikken fortsetter på onsdager i høst, der man kan møtes for å sosialisere seg eller andre spennende ting. Men det skjer også saker i løpet av ferien, ifølge ungdomsarbeider Helene Skogland.

- Vi fortsetter med klubbonsdager. Denne måneden kommer også Bodø skateklubb som skal holde workshop, forteller Skogland.

Storfilmer

De kinoglade får også sitt i høst. Flere storfilmer står på menyen, inkludert oppfølgeren til katastrofefilmen Independence Day fra 1996, Independent Day. Ellers kommer det en ny Istid-film. Har du sansen for menn med skingrende falsettstemme og en overdose magemuskler, er kanskje Tarzan, med svenske Skarsgård i hovedrollen. Steven Spielbergs BTG, kommer i også i høst.

- Og så har vi selvsagt den store kinodagen 1. november. Oppsummert kan vi si at høstens program kjennetegnes av barnefilmer og gjeninnspillinger, sier Kinosjef Rita Sundberg.

Frivillig liv

Hos Frivilligsentralen blir det fortsatt like livlig som det alltid har vært. Den såkalte T-dansen, som finner sted en gang i måneden, fortsetter. I august inviteres nordmenn og flyktninger til arrangementet "På Tvers av landegrenser", der intensjonen er at de skal kokkelere i fellesskap.  I løpet av høsten blir det internasjonal kafe.

- I august starter vi opp med treningsgruppe for godt voksne. Datakurs med surfekafe, blir det også, forteller Unni Glad.

Tett i tett

Prosjektet Tett i tett , som er et samarbeid mellom Hurtigrutens Hus og Kulturfabrikken, vil inneholde flere workshops der utøvende kulturarbeidere blir invitert hjem til regionen for å bidra sammen med unge fra Vesterålen. Målsetningen er at prosjektet skal kuliminere i forestillinger og konserter, med stor variasjon.

- Vi ønsker å få til mer kulturproduksjon. Vi synes det er en god ide å invitere ungdommer i hele Vesterålen, som kan skape noe kreativt i ulike sjangere sier prosjektleder for Tett i Tett, Randi Leirvik.

- Vi tror generelt det blir en flott kulturhøst, der vi har koordinert med Hurtigrutens fhus for å unngå kollisjoner på store arrangementer, understreker Leirvik.

Fredagslunsj

En av vårens heteste nykommere i Kulturfabrikken har vært lønningsquizen som finner sted i kafeen. Den fortsetter selvsagt i høst. I Kafeen skjer det også litt av hvert. I tillegg til quizen blir det også lørdagspausen og dagskift.

- Kafeen er en viktig arena for arrangementer. Intensjonen er at festen skal fortsette hos oss i kafeen når konserter eller lignende er ferdig, sier daglig leder Alexander de Mira Granskog.

Et nytt konsept som dukker opp i høst er lunsjfredag, som finner sted en gang i måneden.

Kulturbonanza

Det blir ingen kulturhøst uten aktivitet i kulturskolen, noe det blir mye av. Ifølge rektor Veronica Vangen Evensen, blir det en rekke konserter og forestillinger.

- Vi har mange spennende spennende produksjoner å by på etter hvert, inkludert kammermusikkserie. Vi gleder oss, sier hun.