Det forteller Ellingsen til VOL på telefon fra USA, hvor hun denne uka er på reise med Høyre.

Den tidligere sortlandsordføreren har vært en svært populær politiker, og ble i flere meningsmålinger før kommunevalget i fjor kåret til fylkets mest populære ordførerkandidat. Til tross for et godt valgresultat for Høyre i Sortland, fikk de rødgrønne flertall og Ellingsen måtte levere fra seg ordførerklubba.

Hun gikk da rett inn i jobben som statssekretær for kommunalminister Jan Tore Sanner, og mange har spekulert i om Løvebakken er neste stopp for vesterålspolitikeren.

Takknemlig for tilliten

Ellingsen bekrefter at hun har fått flere forespørsler, og at hun har måttet takke nei mer enn én gang. Nå har hun gitt sin endelige beskjed til nominasjonskomiteen om at hun ikke vil stå på lista til Nordland Høyre foran neste års stortingsvalg.

–  På den ene siden er jeg er veldig takknemlig og glad for tilliten som blir vist i at mange har ønsket, og nesten forventet, at jeg skulle videre til Stortinget. Jeg har opplevd støtte fra mange hold, noe jeg setter stor pris på, sier Ellingsen til VOL.

– Men en totalvurdering der mange ting spiller inn, og jeg selvfølgelig har gjort mine betraktninger om familie, unger, jobb og fremtid, har jeg bestemt meg for at jeg ikke stiller nå. Jeg er lei meg overfor de som blir skuffet, men jeg tror folk har forståelse for det valget jeg har tatt, sier Ellingsen.

– Med et stortingsvalg vil jeg forplikte meg fem år frem i tid, og det er lang tid. Nå vil jeg fortsette som statssekretær, en jobb jeg trives veldig godt i. Jeg vil gi mitt ytterste så lenge jeg har denne jobben, sier hun.

Kan bli aktuelt senere

Ellingsen utelukker imidlertid ikke at det kan bli aktuelt å takke ja til nominasjonskomiteen ved et senere tidspunkt.

– Jeg takker nei nå vel vitende om at denne sjansen kanskje ikke byr seg igjen. Om jeg skulle få sjansen senere, vil jeg ikke si at det er uaktuelt, sier Ellingsen.

Hun innrømmer at det å jobbe i regjeringsapparatet er noe som har gitt mersmak.

– Det er noe jeg trives godt med. Det går greit med pendling, og jeg vil legge all min energi i å gjøre en beste mulig jobb frem mot valget.

– Men det viktigste for meg er at det går bra hjemme, legger hun til.

– Ikke det siste folk har sett av meg

– Om Høyre vinner valget til neste år og du får tilbud om å fortsette i regjeringsapparatet, gjør du det?

– Da skal en ny kabal skal legges, og vi får se hva som skjer. Stilling til den saken vil jeg ta ved en eventuell forespørsel.

– Men folk har ikke sett det siste av meg som politiker. Mitt engasjement for landsdelen er ikke blitt noe mindre det siste året, for å si det slik, avslutter Ellingsen.