I undersøkelsen, som er gjennomført av InFact på vegne av den nettbaserte utstyrsleverandøren Wee.no, svarer 59 prosent av respondentene fra Nordland, Troms og Finnmark at pris er den viktigste faktoren når de handler varer på nett. Samme gruppe respondenter oppgir at de er minst opptatt av merkevare når de handler: Kun 27 prosent oppgir at merkevare er viktigere enn pris når de handler varer på nett.

I motsatt ende finner vi Oslo, som er den eneste regionen der merkevare er viktigere enn pris ved netthandel. Kun 36 prosent av befolkningen i hovedstaden mener pris er den viktigste faktoren når de handler på nett.

Selv om pris fortsatt er oppgitt som viktigst for nordmenn (49 prosent på landsbasis), faller betydningen av pris med ti prosent fra tilsvarende undersøkelse i 2014.

Daglig leder i utstyrsleverandøren Wee.no, Rune Wee, mener nordmenn generelt er mer opptatt av hva de får for pengene nå enn tidligere.

-  Med kunder i hele landet merker vi at folk vil ha mest mulig verdi for pengene, enten de er merkebevisste eller ikke. Hvor opptatt av merkevarer kundene er avhenger selvsagt av hvilke type varer de handler, men eldre personer er stort sett mer merketro enn de yngre kjøpergruppene, sier daglig leder i Wee.no, Rune Wee.