Været og høsten har den siste uka vist seg fra godsiden, blant annet med riktig så fine temperaturer. På målestasjoner rundt om i Vesterålen er det de siste dagene målt makstemperaturer opp mot 17 grader. Og ifølge Vervarslinga i Tromsø vil det varme høstværet vare helt frem mot helga.

- Det ser ut som om dere får glede av dette ut uka, og det er ingenting som tilsier at temperaturene vil falle før mot helga. Lørdag vil temperaturene bli noe lavere, sier meteorologikonsulet ved Vervarslinga, Rune Skoglund, til VOL.

Høyeste temperatur målt i Vesterålen mandag var på Sortland med 15,4 grader.

De kommende dagene har vi fint høstvær i vente.

- Været ser faktisk ganske bra ut for Vesterålen resten av uka. Det kan komme litt tåke inn om natta, som blir liggende til litt utpå morgenen, men ellers ser det veldig bra ut fremover. Det kan komme noen regndråper, men det er ikke mye, sier Skoglund og forklarer bakgrunnen for det fine høstværet:

- Det er et høytrykk som har plassert seg gunstig i forhold til oss i Nord-Norge. Høytrykket ligger øst for oss, og trekker lavtrykk ut havet. Den drar også med seg en mild luft sørfra.