17. Mai-bygda Medby fant råd, da korpsmusikerne sviktet for noen år siden.

Alfred Nilssen og sønnen Rikard sørger for liv i 17. Mai toget på Medby, selv om korpset sluttet å komme for noen år siden. -Jeg brenner CD'er med korpsmusikk, og så spiller vi det på anlegget på Medby grendehus, forteller Rikard. I toget bindes spilleren fast på sykkelen, og så triller pappa Akfred den til bygdene Forfjord, Medby og Fornes sin store glede.

Hyllet hurtigruteturistene

Det var litt av en velkomst som møtte hurtigruteturistene i Risøyhamn på nasjonaldagen.

Bunadkledde feststemte Risøyhamnværinger med flagg, møtte hurtigruta. Med Adelheid Benjaminsen i spissen ble det delt ut roser. Det vanket både nasjonalsang og velkomsttale for de glade turistene. Etterpå åpnet Gammelbutikken som for anledningen hadde form som en liten kiosk på kaia.

Sang med på Åse

Musikorpset på Åse fremførte urpremieren på Det går et festtog gjennom landet med glans.

Dirigent Arne Martin Ellinsen oppfordret alle til å synge med da Åsekorpset spilte sangen som skal fremføres over det ganske land 17.mai.

Åse Mobtessorsiskole hadde øvd inn Det går et festtog gjennom landet. De fikk også med seg alle andre som tradisjonen tro stilte foran ABBS (Andøya bo og behandlingssenter) for å glede de gamle. Deretter trommer de sammen til tog.